Speciale verrassing: ben jij op 21 juni 2023 jarig? Lees dan verder!

De Hartekamp Groep bestaat in 2023 70 jaar. En wie jarig is, trakteert!

Ben jij 21 juni a.s. jarig? Dan kun je een smakelijke proeverij-verrassing komen ophalen bij onze bakkerij in Bennebroek of bij taartenmakerij De Springvorm in Heemskerk. Onze bakkers gaan namelijk hard aan de slag om voor 70 feestvarkens uit de omgeving Bennebroek, Heemstede en Haarlem en nog eens 70 mensen die jarig zijn op 21 juni a.s. uit de omgeving Heemskerk heerlijke taarten te bakken.

En het leuke is dat jarigen met het proeverijtje ook zelf weer kunnen trakteren. Er zitten namelijk zes stukjes taart in. En omdat het de langste dag van het jaar is, kunnen mensen er extra lang van genieten met vrienden, buren en familie. Of je eet het allemaal lekker zelf op.

Onze bakkers staan te popelen om aan de slag te gaan! Zo weten we zeker dat alle stukjes taart op tijd klaar zijn. Meld je daarom snel aan.

                                           

Vind je het leuk om een traktatie te ontvangen? Geef je dan snel op via deze link.

Aanmelden kan tot 5 juni  2023. Maar wees er snel bij, we hebben 140 verrassingsdoosjes en op is op. De gelukkigen die een proeverij kunnen ophalen, krijgen uiterlijk dinsdag 6 juni 2023 persoonlijk bericht. Hieper-de-piep hoera.

Let op: aan deze traktatie zijn een aantal actie voorwaarden verbonden. Die kun je hier lezen.

Beleef de historie in het echt

We hebben goed nieuws, vanaf juni 2023 tot en met oktober 2023 gaat we, in samenwerking met de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, elke eerste zaterdag van de maand een rondleiding op de Hartekamp organiseren.

In deze rondleidingen nemen we je mee in de historie van onze mooie buitenplaats en haar verschillende bewoners, tot en met het huidige gebruik door de Hartekamp Groep.

We laten je verschillende ruimtes in het hoofdgebouw zien en maken een wandeling door het park van de Hartekamp.

Dit jaar wordt er op de volgende zaterdagen een rondleiding gegeven: 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober. Je kunt je hier aanmelden.

Historische tijdlijn

Hartekamp Groep historische tijdslijn

Een stukje geschiedenis van buitenplaats De Hartekamp

Landgoed De Hartekamp is onlosmakelijk verbonden met de Hartekamp Groep. De Hartekamp, of Hartecamp is een buitenplaats in de gemeente Heemstede gelegen aan de Herenweg. Sinds 1952 is op de Hartekamp een instelling voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking gevestigd. Landgoed de Hartekamp is een rijksmonument. Sic transit gloria mundi. De geschiedenis van het landhuis in een notendop: Eerst een boerenhoeve, toen een wereldberoemde buitenplaats, daarna een pronkjuweel met een kunstverzameling, toen het hoofdgebouw van een instelling voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Via deze link nemen we je mee in de lange geschiedenis van het landgoed en het landhuis. Veel leesplezier.

Een buitenplaats voor 330.000 gulden

In 1953 kopen Broeders Penitenten de Hartekamp om hier een ‘gesticht voor mannelijke zwakzinnigen’ te beginnen. Zij kochten het landgoed voor 330.000 gulden. Er woonden 62 mannelijke cliënten in het hoofdgebouw onder toeziend oog van 8 broeders.

Eerste steen

In 1963 legt een broeder de eerste steen voor de nieuw te bouwen paviljoenen op het landgoed Hartekamp. De broeder is waarschijnlijk broeder Mattheus van Iersel die overste was van de Hartekamp. Eind 1964 en begin 1965 zijn de paviljoenen Plataan en Ceder klaar. Later volgen nog Wilg, Iep, Vlier en Ulmus.

Koninklijk bezoek

Het is 1988. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Hartekamp is er een congres georganiseerd: ‘Misverstanden over de Medemens”. Eregast op het congres was Prinses Juliana.

Nog meer koninklijk bezoek

Prinses Margriet opent officieel de Hartekamp in Heemstede in 1971. Zij deed dit door een prachtig wandkleed te onthullen.

Harteheem 30 jaar

Het is 1993. Toenmalig premier Lubbers opende de Harteheem in Heemskerk. In die tijd een gloednieuw concept in de zorg voor mensen met een beperking. Zo nieuw, dat er anderhalf jaar voor de opening een oefenwoning van spaanplaat is gebouwd in een fabriekshal. Een groep cliënten bracht hier een dag door om te kijken wat er verbeterd kon worden aan de woning. En voor de snelle rekenaars: inderdaad, Harteheem bestaat dit jaar 30 jaar!

Zomerfeesten

Op 28 en 29 juni gaan we feestvieren op Harteheem en Hartekamp met cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers. Het thema is 70 jaar Hartekamp Groep. De uitnodigingen voor de zomerfeesten zijn per mail verstuurd. Je kunt je aanmelden via het formulier dat in deze mail is opgenomen.

Vragen? Die kun je stellen via aanmelden@hartekampgroep.nl.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties