fbpx

Dat doe je op je eigen manier en in je eigen tempo. Daarom bieden we verschillende soorten zorg voor kinderen met een achterstand of beperking. Zorg in kinderdagcentra en naschoolse zorg. En wil je weten wat je je kind het beste kunt leren en hoe? Dan is er de methode ‘Kleine stapjes’.

Kinderdagcentra

Zoek je een fijne plek voor je kind om te spelen of te leren en therapie te krijgen?

De Hartekamp Groep heeft aantal kinderdagcentra. In alle centra krijgt je kind begeleiding en behandeling. Maar ieder centrum is anders. Welk centrum het beste bij je kind past, hangt af van de leeftijd van je kind en de zorg die je kind nodig heeft. Dit zijn de drie kinderdagcentra. Klik op de link om alvast een kijkje te nemen.

Baloe is voor kinderen van 0 tot 4 jaar met een ontwikkelingsachterstand op verschillende gebieden, die bijzondere aandacht nodig hebben.

De Hermelijn is voor kinderen van 2 tot 8 jaar met een ontwikkelingsachterstand.

Het Duinhuis is voor kinderen tot 18 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Kinderen kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld dagbesteding, therapie, zwemmen, logeren, etc.

IKC IJmond Hartekamp Groep is voor kinderen van 2-8 jaar met een ontwikkelingsachterstand.

Wil je meer informatie over de kinderdagcentra? Of wil je weten welk centrum het best bij je kind past? De cliëntadviseurs van ons klantenbureau helpen je graag.

Naschoolse opvang

Heeft je kind veel zorg en structuur nodig? Kan hij/ zij daarom niet terecht op een reguliere naschoolse opvang?

Bij Speciale Opvang na schooltijd (ZMLK- of Mytyl/Tytyl) of het Kinderdagcentrum is je kind wel welkom. Je kind krijgt daar dezelfde zorg als thuis of op school. Deze zorg is aangepast aan het niveau, de mogelijkheden en de behoeften van je kind.

Programma

We bieden een gevarieerd programma aan dat past bij jouw kind. Denk aan knutselen, wandelen, spelletjes, voorlezen en koken. Natuurlijk is het programma duidelijk en gestructureerd.

Deze opvang is mogelijk van maandag t/m donderdag na schooltijd tot 18.00 uur. Is je kind vrij van school, bijvoorbeeld door een studiedag? Dan is er meestal wel extra dagopvang mogelijk.

Waar?

Er is speciale opvang na schooltijd bij naschoolse opvang De Schelp in Haarlem. ‘Schoolvervoer’ verzorgt het vervoer naar de locatie. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding, tenzij je kind een vervoersindicatie heeft. Je moet je kind zelf ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur.

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over de naschoolse opvang? Of wil je weten welke opvang het best bij je kind past? De cliëntadviseurs van ons Cliënt Service Punt helpen je graag.

Kleine stapjes

Heb je een kind met een (vermoedelijke) ontwikkelingsachterstand? Dan is het niet altijd makkelijk om je kind te begeleiden en te stimuleren.

Waarschijnlijk heb je allerlei vragen die andere ouders niet hebben. Zoals:

  • In welke ontwikkelingsfase bevindt mijn kind zich nu?
  • Wat is een volgend stapje in zijn/haar ontwikkeling en hoe stimuleer ik dat?
  • Welk speelgoed is op dit moment het meest geschikt?
  • Hoe kan ik mijn kind stimuleren in het omgaan met anderen?
  • Is mijn kind al toe aan zindelijk worden en hoe pak ik dat aan?
  • Begrijpt mijn kind wat ik tegen hem zeg?
  • Hoe kan ik mijn kind uitlokken om te gaan rollen of kruipen?

Herken je één van deze vragen? Of heb je een soortgelijke vraag? Dan is de methode ‘Kleine Stapjes’ wellicht iets voor jou. Met deze methode leer je in welke ontwikkelingsfase je kind zit op het gebied van communicatie, grove en fijne motoriek en persoonlijke en sociale vaardigheden. Ook krijg je tips en informatie over een volgende ontwikkelingsstap. Zo kun je je kind op de juiste manier stimuleren in alledaagse situaties. Dit kan al vanaf heel jonge leeftijd.
Een pedagogisch medewerker van de Hartekamp Groep ondersteunt je bij het leren omgaan met de methode. Ook kan hij/ zij je kind observeren, in kaart brengen wat je kind allemaal kan en advies geven bij een volgende ontwikkelingsstap.

Informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over Kleine Stapjes? De cliëntadviseurs van ons Cliënt Service Punt helpen je graag.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties