fbpx

Hartekamp Groep ondertekent ‘Werkgarantie in zorg en welzijn’

Samen met 21 andere zorgorganisaties uit de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden heeft Marian Stet (lid Raad van Bestuur), namens de Hartekamp Groep, het convenant ‘Werkgarantie in zorg en welzijn’ getekend. Het doel van dit convenant is om de tekorten aan zorgmedewerkers terug te dringen en kenbaar te maken dat de zorgorganisaties prima arbeidsvoorwaarden hebben.

Studenten krijgen van de ondertekenaars een leer-werkovereenkomst met garantie op een baan als het diploma is behaald. De kosten voor de opleiding neemt de zorginstelling op zich. Organisaties als Hogeschool InHolland, ROC Nova College, UWV, CNV Zorg & Welzijn, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid en meerdere gemeenten ondersteunen de zorgorganisaties bij de uitvoering.

De tekst van het convenant luidt:

Wij bieden studenten (zij-instromers en jongeren) een leer-werkovereenkomst aan met een werkgarantie na het met goed functioneren behalen van hun diploma. Deze werkgarantie is onderdeel van het pakket van goede arbeidsvoorwaarden, waaronder ook de opleiding voor rekening van de werkgever.

De andere ondertekenaars zijn Active, Flexicura, Heliomare, Huiartsencoöperatie Zuid-Kennemerland, Kennemerhart, Leger des Heils, Nieuw Unicum, Ons Tweede Thuis, Pro Senectute, RIBW K/AM, Roads, SEIN, SIG, Sint Jacob, Spaarne Gasthuis, Stichting PCSOH, Viva Zorggroep, Zorgbalans, Zorgcentrum Aelsmeer, Zorgcentra Meerlanden en Zorggroep Reinalda.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties