fbpx

Vaccinaties tegen coronavirus

De eerste zorgmedewerker is gevaccineerd. In de media is veel aandacht gegeven aan deze mijlpaal. Hierbij is ook de koerswijziging van de vaccinatiestrategie van de minister aan bod gekomen. Dat komt doordat voorrang is gegeven aan de zorgmedewerkers in de ziekenhuizen en de acute zorg.
De vaccinatiestrategie die al maanden is gecommuniceerd is daarmee op het allerlaatste moment gewijzigd. En dat heeft helaas consequenties voor de vaccinatie van onze medewerkers. Deze loopt vertraging op.
Ook voor de vaccinaties van cliĆ«nten zijn weĀ afhankelijk van de overheid en de aanlevering van vaccins.

Van de zes vaccins waarop de overheid heeft ingezet, zijn tot nu toe het Pfizer Biontech en Moderna vaccin goedgekeurd.

Toestemming geven is noodzakelijk

De corona-werkgroep is verantwoordelijk voor de vaccinatie van cliƫnten en de voorbereidingen om zo snel als mogelijk is te beginnen met vaccineren. Volgens de wet moeten wettelijk vertegenwoordigers van cliƫnten hun toestemming geven voor vaccinatie. Deze toestemmingsverklaring zijn op 12 januari naar cliƫnten of zijn/ haar vertegenwoordiger verstuurd.

Visie Hartekamp Groep over vaccineren

Een leven zonder coronaregels. Daar verlangen we allemaal naar. Vaccineren is de belangrijkste stap. Want als we ons laten vaccineren, kan corona niet langer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. De beschikbare vaccins zijn zorgvuldig getest en veilig bevonden.
Als je ingeƫnt bent bescherm je jezelf, familie, vrienden en medewerkers.
De Hartekamp Groep biedt zorg aan een grote groep kwetsbare mensen.
Vanuit die verantwoordelijkheid doen we er alles aan om van de Hartekamp Groep zo snel mogelijk weer een veilige woon- en werkplek te maken.

Betrouwbare informatie over corona-vaccinatie

De Hartekamp Groep baseert zich bij alle besluiten rondom corona en de vaccinatie op informatie van de overheid en het RIVM.
Onderstaand een overzicht met informatie:

 • coronavaccinatie.nl.
  Hier vind je informatie over de verschillende vaccins en antwoorden op veel-gestelde vragen.
 • Klik hier voor een filmpje met uitleg over de werking van het vaccin.
 • Vaccinatiestrategie van de overheid.
  Een overzicht naar de volgorde van vaccinatie van groepen en de beschikbare vaccins. Dit overzicht wordt regelmatig aangepast.
  De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van o.a. goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins.
  En van de vaccinatiebereidheid van mensen. Het moment van de start van de vaccinatie van een (nieuwe) groep en het moment waarop een groep gevaccineerd is, staat daarom niet vast in de tijd. Op basis van ontwikkelingen en adviezen kan ook veranderen welke groep welk vaccin krijgt.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties