menu

Zo duurzaam mogelijk: Bronzen Certificaat voor twee locaties Hartekamp Groep

Het Bronzen Certificaat voor de twee pilotlocaties is binnen! Die locaties zijn Juttersoord in Wijk aan Zee en de Richard Holkade in Haarlem. Daar zijn we echt heel trots op. We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat kun je natuurlijk makkelijk roepen, maar de Hartekamp Groep heeft nu het Bronzen Certificaat van Green Deal om het te bewijzen. Binnenkort wordt het certificaat overhandigd.

De Hartekamp Groep heeft, samen met 54 andere zorginstellingen, het Green Deal akkoord getekend. Dat betekent dat we dit jaar 2% minder energie moeten gebruiken. Eerder schreven we al over de audit die door Certi Nederland op twee pilotlocaties is uitgevoerd. Tijdens de audit wordt onder andere gecontroleerd of kranen, wasmachines, verwarmingsketels en dergelijke voldoen aan de laatste richtlijnen, niet te heet staan afgesteld of te veel water verbruiken. Na deze fysieke audit worden procedures gecontroleerd.

Uit de audit kwam naar voren dat we nog niet helemaal voldeden. Gelukkig waren dat kleine aanpassingen die we meteen hebben opgepakt. Het gaat dan om bijvoorbeeld een verwijzing naar het openbaar vervoer op de website, een wijziging in schoonmaakprocedures of het vervangen van een wasmachine die niet zuinig is.

Volgend jaar gaan we meer locaties aanpassen zodat deze ook het Bronzen Certificaat krijgen.

zonnepanelen

Zonnepanelen op een van de pilot locaties

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties