fbpx

Valerie Koster: Een goede dag? Als cliënten vrolijk en verzorgd aan de dag beginnen

Valerie is pas 21 jaar maar werkt al 2 jaar bij de Hartekamp Groep. Ze begon als flexkracht en toen ze klaar was met haar opleiding solliciteerde zij als medior begeleider bij de Crisis en Observatie Unit. Daar werkt ze nu nog steeds. Valerie legt uit wat ze daar doen: ,,We begeleiden en behandelen mensen met een verstandelijke beperking die op een gegeven moment zijn vastgelopen in hun leven. We helpen ze weer op gang te komen. Bij de ene cliënt gaat het wat makkelijker dan bij de andere. Soms is het best wel heftig, maar het kan ook heel teder en ontroerend zijn. Zoals die keer dat een cliënt bij mij op schoot kwam zitten en zei: ,,Ik vind je lief”. Dat maakt dit werk heel mooi. Dan heb ik een goede dag en de cliënt ook.”

Medewerkers van de Hartekamp Groep worden om met die wisselende situaties goed om te kunnen gaan, tijdens hun loopbaan steeds getraind en bijgeschoold. Trainingen op het gebied van zorg, maar ook op gebied van coaching en teamwork. Bij het werk in complexe zorg is het team heel belangrijk. ,,We genieten van dit prachtige vak, maken geintjes met elkaar en we weten dat we elkaar blindelings kunnen vertrouwen”, vult Valerie aan. ,,We zijn een hecht team”.

De Hartekamp Groep heeft veel ervaring met het leveren van complexe zorg. Je moet dat echt een leuke uitdaging vinden. Want het is niet altijd makkelijk en soms gaat het er hectisch aan toe.
,,Maar als je de juiste begeleidingsstijl hebt gevonden waarbij de cliënt zich prettig en veilig voelt, dan is dat een geweldig gevoel. Dat is voor mij het belangrijkst: dat de cliënt mij vertrouwt als begeleider en dat hij of zij zich veilig voelt bij mij.”

Valerie vindt haar baan de mooiste baan die er is. Juist het complexe maakt haar werk interessant.
,,Elke dag is anders en dat maakt dit werk zo ontzettend uitdagend. Je maakt de meest bijzondere dingen mee binnen dit werk. Er zitten dagen tussen die hectisch zijn en de andere dag hangt er juist een ontzettend relaxte sfeer. Als ik terug denk aan het moment dat ik voor het eerst op de afdeling kwam als jong onervaren meisje en als ik zie waar ik nu sta, ben ik daar trots op. Dat is een prachtige ervaring. Ik heb in de tijd dat ik hier werk ontzettend veel geleerd. Ik ben de jongste en kleinste van ons hele team. Collega’s plagen mij daar wel eens mee. Ze zeggen dan ‘kleine’ of ‘Minion’ tegen mij, maar vervolgens zien ze dat ik met alle cliënten werk die er binnen komen. Hoe complex of moeilijk het ook is. Het is dan mooi om te zien hoe trots mijn collega’s zijn en zich tegelijk verantwoordelijk voelen omdat ik toch de jongste van het stel ben.”

Net als bij andere zorginstellingen is er een tekort aan goede medewerkers. De Hartekamp Groep probeert op verschillende manieren personeel te werven. Eén van die manieren zijn de maandelijkse speeddates. Op een speeddate komen mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in de zorg in gesprek met de mensen die al bij de Hartekamp Groep werken. Het is een informele vorm van kennis maken met elkaar. Medewerkers leggen uit wat hun werk inhoudt en de sollicitanten krijgen de gelegenheid om iets over hun beweegredenen te vertellen. Er komen maandelijks tussen de 20 en 40 mensen naar de speeddates.

Valerie: ,,Er is heel veel keuze in type woongroepen en afdelingen waar je kan werken. De Hartekamp Groep is een fijne organisatie waar je je steeds kunt blijven ontwikkelen. Er worden veel opleidingen en cursussen aangeboden waar je gebruik van kan maken. Je krijgt veel verantwoordelijk binnen je team en veel ruimte om zaken te regelen. En we hebben een prachtige locatie met veel natuur. Heerlijk om samen met de cliënten te wandelen.”
Je kunt je aanmelden voor een speeddate door via de website www.hartekampgroep.nl een open sollicitatieformulier in te vullen. Of kijk of er bij de vacatures een baan voor je is en solliciteer direct.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties