fbpx

Wat leuk dat je onze website bezoekt om je te oriënteren op een nieuwe carrière in onze gehandicaptenzorg. Gemotiveerde carrièreswitchers zijn bij ons van harte welkom.

Werken in de gehandicaptenzorg, wat is er voor nodig?

We gaan er vanuit dat je als carrièreswitcher een baan in de directe zorg ambieert en dat je een opleiding en werkervaring hebt, alleen (nog) niet in de zorg. Dat is niet erg, want je ervaring, opleidingsniveau en bepaalde karaktereigenschappen die heel goed passen in de zorg, zijn veel waard. Jouw opleidingsniveau zegt ons iets over je capaciteiten en je werkervaring kan je wellicht heel goed gebruiken bij de begeleiding van cliënten, maar ook bij teamtaken. Wij zijn namelijk zelforganiserend en daardoor een platte organisatie waardoor er ook regel- en coördinatietaken in het team belegd zijn. Elk teamlid draagt zijn steentje hieraan bij.

Karaktereigenschappen die essentieel zijn in de zorg zijn reflecterend vermogen. Jouw gedrag heeft effect op onze cliënten, daar moet je je heel bewust van zijn. Onze visie is versterkend begeleiden, wat betekent dat we onze cliënten zo veel mogelijk zelf willen laten doen of willen leren. Dat betekent soms op je handen zitten of even op je tong bijten.

Wat je hoogstwaarschijnlijk nog mag leren is kennis van de gehandicaptenzorg en bijkomende ziektebeelden. Wat is autisme en wat komt daar bij kijken. Of hoe uit iemand zich met een hechtingsstoornis of borderline. Hoe gaan dagelijkse bezigheden zoals wassen, aankleden of eten als je in een rolstoel zit of ernstig spastisch bent. Deze kennis is noodzakelijk en die gaan wij jou leren met behulp van interne trainingen, on the job en externe opleidingen.

Spreekt dit je aan en wil je een stapje verder?

Aan het einde van elke maand organiseren wij een speeddate voor open sollicitanten, carrièreswitchers, zij-instromers en andere geïnteresseerden.

Deze maand stond de speeddate van de Hartekamp Groep gepland. Een avond waarop je in gesprek gaat met onze medewerkers, informatie krijgt over vacatures, leer(werk)trajecten of algemene informatie over de Hartekamp Groep. We hadden je hiervoor graag uitgenodigd.

Maar omdat de gezondheid van jou, onze medewerkers en onze cliënten voorop staat, hebben wij besloten het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) aan de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) op te volgen en bijeenkomsten, zoals de speeddate, niet door te laten gaan in verband met het coronavirus.

Voordat we elkaar spreken kan jij alvast een test doen om kennis met ons te maken. Met deze persoonlijkheidstest onderzoek je je match met de Hartekamp Groep en met de twee doelgroepen waar nu de meesten loopbaankansen liggen. Ook heel interessant als je nog geen ervaring in de zorg hebt dus! Doe de test hier.

Je kunt je wel alvast via een open sollicitatie aanmelden voor een speeddate*. Dat doe je onder aan deze pagina. Als er weer speeddates georganiseerd worden, ontvang je een uitnodiging.

Een korte motivatie (waar je naar op zoek bent, waar je blij van wordt en waar je goed in bent) en je cv zijn voldoende.
Wij nodigen je dan uit voor de eerstvolgende speeddate. Die zijn ’s avonds vanaf 18.45 uur. Locatie en verdere informatie ontvang je via je ingevulde e-mailadres.

Graag tot ziens!

Dandy en Wendy
Recruitment team

 

* overige data speed dates in 2020:
22 september
27 oktober
24 november

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
06 - 1184 5619
06 - 2127 7488
Mail
Zorg aanvragen
Locaties