De Hartekamp Groep biedt twee manieren van begeleid wonen aan voor mensen met een verstandelijke beperking: beschermd wonen en wonen in de wijk. Samen met jou en de mensen om je heen kijken we welke begeleiding je nodig hebt. Dit geldt voor het wonen en voor je dagbesteding. We kunnen namelijk ook een leuke dagbesteding voor je regelen. Alle afspraken zetten we in een plan. Regelmatig kijken we samen met jou of de afspraken nog kloppen of dat we ze moeten aanpassen.

Begeleid wonen voor kinderen

Soms kan de zorg voor een kind met een beperking heel zwaar zijn. Je kunt dan als ouder/ voogd voor de moeilijke keuze komen te staan om je kind ergens anders te laten wonen. Het enige wat je dan wilt, is een prettige plek voor je kind. De Hartekamp Groep heeft verschillende van deze woonmogelijkheden. Een tweede thuis, waar je je kind met een gerust hart achterlaat.
Het is belangrijk dat je kind zich thuis voelt. Dat hij/ zij zo zelfstandig mogelijk leert te leven. En zich prettig voelt alleen en in contact met anderen. Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op z’n eigen manier. Daarom krijgt bij ons ieder kind een eigen daginvulling. Hoe dat eruit ziet, bepalen we samen met jou als ouder. Samen maken we een plan waar jullie je prettig bij voelen.

Wonen met bescherming (Wlz)

Wonen met bescherming doe je op een afgeschermd terrein. Dat kan een speciale woonwijk zijn of een paar huizen in een woonwijk. Wonen met bescherming doe je alleen of met een paar personen samen in een appartement of in een groepswoning. In je woning krijg je de hulp en zorg die je nodig hebt. Dit kan weinig zijn tot heel veel.

De Hartekamp Groep heeft een aantal plekken voor wonen met bescherming. Klik op de link om alvast een kijkje te nemen.

Locatie Hartekamp in Heemstede: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.
Harteheem in Heemskerk: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.
Daarnaast kun je beschermd wonen op de Richard Holkade in Haarlem, de Duinwijklaan in Beverwijk en de Olympiaweg in Hillegom. Dit zijn woningen voor volwassenen.

Informatie over beschut en beschermd wonen vanuit de Wmo vind je o.a. op de website van de gemeente Haarlem.

Wonen in de wijk

Kun je bijna zelfstandig wonen of heb je een beetje ondersteuning nodig? Dat kan in de woningen in de wijk. De Hartekamp Groep heeft woningen in de wijk in het gebied tussen Heemskerk en Hillegom. De woningen zijn allemaal verschillend. Samen met jou en de mensen om je heen zoeken we de woning die het best bij je past. En de hulp stemmen we af op wat jij nodig hebt. Wil je een activiteit buiten de deur doen? Dan maak je zoveel mogelijk gebruik van clubs en buurtcentra in de wijk.

De Hartekamp Groep heeft een aantal woningen in de wijk:

Bennebroek

Beverwijk

Haarlem

Woningen andere woonplaatsen

Professionele ondersteuning van particuliere wooninitiatieven

Bij een aantal particuliere woningen in de regio verzorgt de Hartekamp Groep de professionele ondersteuning. Dit betekent dat medewerkers van de Hartekamp Groep de bewoners helpen en ondersteunen. De woningen zelf zijn niet van de Hartekamp Groep.

Informatie en aanmelden

Wil je meer weten over deze woonvormen? Of wil je weten of deze woonvormen bij jou of je kind passen? Neem dan contact met ons op via mail csp@hartekampgroep.nl of telefoon: (023) 510 14 15 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur).

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties