fbpx

Maar gelukkig zijn er genoeg leuke banen. Bijvoorbeeld als assistent conciërge op een school. Als medewerker in een supermarkt, garage, bedrijfsrestaurant of verzorgingstehuis.

Om je zo goed mogelijk te helpen, heeft de Hartekamp Groep het Loopbaancentrum. Bij het Loopbaancentrum werken jobcoaches. Zij weten alles om je te helpen bij het vinden van een baan die goed bij je past. Een baan waar je iedere keer met plezier naartoe gaat. Dat kan dagbesteding zijn of een betaalde baan. En het mooie is, dat je ook kunt doorgroeien. Dus misschien begin je met dagbesteding en ga je uiteindelijk betaald werk doen. Als je dat graag wilt, helpen we je daarbij.

Wanneer je je aanmeldt bij het Loopbaancentrum, krijg je een jobcoach toegewezen. Die begeleidt jou gedurende het hele traject. Eerst is er een kennismakingsgesprek. Je doet dan ook een loopbaanonderzoek. Dit betekent dat de jobcoach je een aantal vragen stelt. Vragen over wat je wilt, wat je kunt, wat je nog wilt leren en waar je wilt werken. De jobcoach wil dat allemaal weten om je een goed advies te kunnen geven over waar je het beste zou kunnen werken. En welke begeleiding je daarbij nodig hebt.

Daarna ga je samen met je jobcoach op zoek naar passende dagbesteding of werk. Je kunt ook eerst een aantal werkplekken bezoeken. Of werk uitproberen. Zo kun je zien of het werk bij je past.

Waar kun je werken?

Je kunt dagbesteding doen binnen en buiten de Hartekamp Groep met begeleiders van de Hartekamp Groep. Deze begeleiders zijn op de werkplek aanwezig. Ze beantwoorden je vragen en helpen je bij van alles. Bijvoorbeeld bij het leren samenwerken, doorwerken en nauwkeurig werken. En hoe je met feedback moet omgaan.

Ook kun je betaald werk gaan doen bij een bedrijf. Je wordt dan begeleid door je jobcoach. Die is niet elke dag op je werkplek. Je jobcoach komt regelmatig langs om te kijken hoe het gaat. Alle vragen of problemen die je hebt, kun je dan met hem of haar bespreken.

Locaties voor dagbesteding vanuit Loopbaancentrum

We hebben de volgende mogelijkheden voor dagbesteding met begeleiders van de Hartekamp Groep:

  • Het leerwerkplekbedrijf Werken Is Meedoen (WIM) in Heemskerk. WIM is een samenwerkingsverband tussen Heliomare en De Hartekamp Groep. Bij WIM kun je heel veel verschillende soorten werk doen. Bijvoorbeeld buttons en kaartjes maken, zeeppompjes in elkaar zetten en taarten bakken. Ook is er een kunstatelier.
  • Het stadshuis van Beverwijk. Daar doe je lichte werkzaamheden, zoals papier bijvullen in kopieerapparaten. En allerlei andere klusjes waar de ambtenaren zelf niet aan toekomen.
  • Het Groenteam. Dit team verzorgt tuinen van particulieren en scholen op verschillende plekken in de IJmond.
  • Team Tuin Onderhoud in Heemstede. Dit team onderhoudt tuinen van particulieren en organisaties in Heemstede. Ook is er een samenwerking met Spaarnelanden.
  • Het Cleanteam. Dit team maakt de binnenkant van bussen schoon op het terrein van Connexxion in Haarlem.
  • Kinderboerderij ‘t Molentje in Heemstede. Hier verzorg je de dieren en onderhoud je het terrein.
  • De winkel Juma in Heemskerk. Hier zorg je ervoor dat de winkel er netjes en leuk uitziet. Ook bedien je de kassa en pak je cadeautjes in.

Alleen een loopbaanonderzoek

Weet je nog niet zeker of je wel wilt werken? Maar wil je wel graag weten wat voor een werk bij je zou kunnen passen? Dat kan! Bij het Loopbaancentrum kun je ook alleen een loopbaanonderzoek laten doen. Een jobcoach gaat dan met je praten en vragen aan je stellen. Aan het einde van het onderzoek geeft de jobcoach met een advies over waar je zou kunnen gaan werken en welke begeleiding je daarbij nodig hebt. Maar hij/zij gaat niet meteen dagbesteding of werk voor je zoeken.

Terugkeren na ziekte (tweede spoortraject)

Ben je al langer dan 1,5 jaar ziek en heb je al die tijd niet kunnen werken? Of ben je werkgever en is een van je werknemers al langere tijd ziek? Dan kunnen onze jobcoaches kijken naar mogelijkheden voor ander of aangepast werk op dezelfde werkplek. Of werk op een andere werkplek. Hiervoor wordt een individueel behandelplan opgesteld.

Informatie en aanmelden

Wil je meer weten over de mogelijkheden die het loopbaancentrum kan bieden? Neem dan contact met ons op. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties