‘De Nachtwacht on tour’ bij de Hartekamp

Een levensgrote Nachtwacht komt naar locatie de Hartekamp. Voor mensen met een beperking is op pad gaan en musea bezoeken niet altijd vanzelfsprekend. Daarom brengt het Rijksmuseum samen met hoofdsponsor Philips het icoon van Nederland, De Nachtwacht, naar ons toe. Niet de echte natuurlijk, maar wel een levensechte reproductie op ware grootte.

Net als de ‘echte’ Nachtwacht is het doek 3,63 bij 4,37 meter groot en in tegenstelling tot het origineel kunnen bezoekers er met hun neus op staan om alle details goed te bekijken.

Het bekende meesterwerk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, blijft drie weken op het Hartekamp terrein zodat cliënten in alle rust, alleen of in kleine groepjes, De Nachtwacht kunnen bewonderen en aanraken. Ook omwonenden en inwoners van Heemstede en omstreken zijn van harte welkom om te komen kijken.

De Nachtwacht is gratis te bezichtigen vanaf woensdag 14 februari t/m maandag 4 maart a.s. in de aula van locatie de Hartekamp. Op 18 februari om 14.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de expositie. De muzikale omlijsting wordt deze middag verzorgd door musici van het Heemsteeds Philharmonisch Orkest.

De aula is gevestigd in de Orangerie op het Hartekamp-terrein aan de Eekhoornlaan 1 in Heemstede en is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 15.30 uur. Zaterdag en zondag van 11.00 – 15.30 uur.

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties