fbpx

Duurzaamheid op de werkvloer

Wij vinden duurzaam werken belangrijk. Niet voor niets hebben we de Green Deal voor de zorg getekend en het bijbehorende Bronzen Certificaat gehaald. Maar duurzaam werken wordt pas echt effectief als we de mensen in de zorgteams mogelijkheden geven om ook hun bijdrage te leveren. En dat willen ze heel graag bleek op de Duurzaamheidbijeenkomst van vorige week donderdag.

Meer dan 40 zorgmedewerkers met in hun takenpakket “Duurzaamheid” kwamen op de bijeenkomst af. Daar vertelden Ron Koster en Rob van den Berg wat de afdeling Huisvesting doet op het gebied van duurzaamheid. Zij zorgen onder andere voor de plaatsing van zonnepanelen, brengen LED-verlichting aan en voeren waterbesparende maatregelen uit. Ron gaf ook uitleg over Chip-it-All. Bij dit project worden op alle gas-, elektra- en watermeters chips aangebracht zodat voor de medewerkers het gebruik per woning inzichtelijk wordt gemaakt en kun je indien nodig bijsturen op het gebruik. Vanaf 1 januari volgend jaar beginnen we daar mee.

GP Groot was aanwezig om het management van al die verschillende afvalstromen uit te leggen. Zij denken met ons mee hoe we afval kunnen verminderen of zelfs hergebruiken.

Mooi om te zien hoe alle aanwezigen enthousiast waren over de mogelijkheden om zuiniger te zijn met energie en daar op de woning of dagbesteding zelf mee aan de slag te kunnen. Iedereen kan een bijdrage leveren. Het wordt nog een sport tussen de locaties van de Hartekamp Groep wie het meest zuinig is geweest met energie.

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties