Hartekamp Groep ontvangt Bronzen Certificaat als eerste in Haarlem

Vandaag overhandigde Cor Veenstra, voorzitter Milieu Platform Zorg, het bronzen certificaat aan Rob van den Berg (Vastgoed Hartekamp Groep) en Jan Bauer, voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit gebeurde onder toeziend oog van medewerkers van de Hartekamp Groep locatie Richard Holkade en enkele andere genodigden, waaronder de gemeente Haarlem en de Omgevingsdienst IJmond.

Eind 2015 tekende de Hartekamp Groep het Green Deal contract. Net als andere zorgleveranciers verbruiken we veel energie, water en voedsel. Door het tekenen van het Green Deal contract nam de Hartekamp Groep haar verantwoordelijkheid voor het terugdringen van het gebruik van energie en verspilling van voedsel en water. Dat is voor beide pilotlocaties, Juttersoord in Wijk aan Zee en de Richard Holkade in Haarlem, gelukt. Na het nemen van de nodige maatregelen,  gevolgd door een strenge audit, voldoen we aan de voorwaarden en hebben we vandaag het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg uitgereikt gekregen. En daar zijn we trots op. Helemaal nu blijkt dat wij het eerste bedrijf zijn in Haarlem dat het bronzen certificaat heeft behaald.

V.l.n.r: Katja Adrichem (gemeente Haarlem), Ria Blokker (Omgevingsdienst IJmuiden), Cor Veenstra (voorzitter Milieuplatform Zorg), Ada van Zon (Milieucoordinator), Jan Bauer (voorzitter RvB Hartekamp Groep), Agnes Berkemeyer (begeleider), Elly Hobbelen (begeleider), Rob van den Berg (Vastgoed), Henny Renne (manager Services).

We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat kun je natuurlijk makkelijk roepen, maar de Hartekamp Groep heeft nu het bronzen certificaat van Green Deal om het te bewijzen. Om dat te mogen ontvangen hebben we onder andere LED-verlichting aangebracht, perlators op kranen gemonteerd (om waterverbruik te verminderen), chips geplaatst om energieverbruik te monitoren en zonnepanelen geplaatst. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de genomen maatregelen. Na de twee pilotlocaties gaan we op meer locaties maatregelen nemen om deze te laten voldoen aan de eisen van het Milieu Platform Zorg.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties