fbpx

Het verhaal van Sieger over mantelzorg

Op 23 november is de Hartekamp Groep 10 jaar een mantelzorgvriendelijke organisatie. In aanloop daar naar toe plaatsen we drie artikelen van medewerkers en van Tandem. Dit is het verhaal van Sieger en het tweede artikel in de reeks.

Sieger is al lange tijd mantelzorger. ,,Al zo lang dat je zelf niets eens meer beseft dat je mantelzorger bent”, zegt Sieger. Gedurende een periode was hij zelfs mantelzorger voor twee mensen. Zijn teamleden waren op de hoogte van zijn situatie en probeerde te ondersteunen. Maar de teams zijn klein en het is in de gehandicaptenzorg niet makkelijk om je collega’s ‘in de steek te laten’ als je onverhoopt weg moet. ,,Ik zorg ook zo veel mogelijk om afspraken buiten de werktijden te plannen”, aldus Sieger.

Sieger heeft gebruik gemaakt van de hulp die de Hartekamp Groep aanreikt. ,,Ik heb op advies van enkele collega’s deelgenomen aan sessies. We waren met zijn drieën. In de eerste sessie is het een voorstelronde en vertelt iedereen over zijn mantelzorgsituatie. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en het is dus veel makkelijker om gehoor te vinden voor je situatie.” De sessies worden georganiseerd door Tandem. Tandem is een organisatie die mantelzorgers in de regio Zuid-Kennemerland ondersteunt. ,,Het is niet alleen een luisterend oor, maar Tandem helpt ook met tips en reikt tools aan die je helpen om beter voor bijvoorbeeld voor iemand met dementie te zorgen. Ik heb er echt veel aan gehad. Jammer dat je binnen de organisatie hier niet zo veel over hoort.”

Ben jij mantelzorger en kan je wel wat hulp en adviezen gebruiken? Dan kan je een afspraak maken met Annet Hilgersom van Tandem: a.hilgersom@tandemmantelzorg.nl.

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties