fbpx

Jan Bauer, voorzitter Raad van Bestuur, met pensioen.

Vijftien jaar geleden trad Jan aan als lid van de directie van de Hartekamp Groep. Na een wijziging in de organisatie werd hij lid van de Raad van Bestuur. In 2006 werd Jan voorzitter van de Raad van Bestuur. Naast zijn functie bij de Hartekamp Groep is Jan 11 jaar lid van het bestuur geweest bij VBZ (Samen Voor Betere Zorg) waarvan 7 jaar als voorzitter en zat hij in 3 commissies bij VGN (Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland).

In die vijftien jaar is er veel gebeurd. Jan somt op: ,,Er zijn in die periode een aantal momenten waar ik trots op ben. Het eerste is dat ik samen met Marian Stet al dertien jaar een stabiel bestuur vorm. We hebben soms moeilijke beslissingen moeten nemen maar gelukkig staat de Hartekamp Groep er nu goed voor. Eén van de beslissingen die we  genomen hebben is het invoeren van zelforganisatie. Dat was heel spannend want je moet taken loslaten en de teams vertrouwen dat ze deze taken goed overnemen. En dat deden ze! Waar ik ook trots op ben is de oprichting van de Cliëntenraad, 5 jaar geleden. Dat is een heel goed werkend orgaan waar we regelmatig goede overleggen mee hebben. En ik ben natuurlijk trots op al die 1600 medewerkers en vrijwilligers die vol overgave en met liefde hun werk doen en er alles aan doen om elke dag zo goed mogelijk te maken voor onze cliënten.”

Onder het bestuur van Jan zijn een groot aantal bouwprojecten voltooid waardoor cliënten in modernere en meer op hun behoeften gerichte woningen konden wonen. Zo werd er in Heemstede op het Hartekamp terrein een nieuwe woonwijk gerealiseerd. In Haarlem kwam aan de Richard Holkade een dagbestedingslocatie en een aantal woningen en appartementen. In Hillegom gebeurde hetzelfde aan de Olympiaweg en in Beverwijk zijn woningen gebouwd aan de Vennelaan en Duinwijklaan. De Raad van Bestuur en de ondersteunende afdelingen verhuisden naar de Delftlaan in Haarlem.

Jan Bauer wordt opgevolgd door Marlijn Lenselink. Zij vormt samen met Marian Stet de nieuwe Raad van Bestuur van de Hartekamp Groep.

Op 25 april heeft Jan afscheid genomen van cliënten en medewerkers van de Hartekamp Groep. Na een fantastische lunchbijeenkomst voor cliënten was er een druk bezochte receptie met (oud)medewerkers en relaties. Daar werden mooie woorden gesproken door onder andere Marian Stet (Raad van Bestuur), Hans Wolf (voorzitter vertegenwoordigers raad), de voorzitter van de Raad van Toezicht Mark Bent en de ervaringsdeskundigen.
Jan wilde graag bij zijn afscheid een zorgrobot aan de cliënten van de Hartekamp Groep schenken. En die komt er nu! Mede dankzij een bijdrage van Fonds Hartewensen en vele aanwezigen kunnen cliënten en medewerkers straks lachen om de danscaperiolen van de robot en gesprekken met Zora de zorgrobot voeren.

Jan gaat na zijn afscheid eerst een reis door zuidelijk Afrika maken, maar ambieert wel een toezichthoudersrol en vrijwilligerswerk., ,,Er zijn nog geen concrete plannen, maar helemaal niets doen is er niet bij. En ik blijf natuurlijk de Hartekamp Groep volgen!”

Ondanks dat het een afscheid is, heeft Jan een goede dag gehad.

Dank je wel Jan voor 15 jaar inzet voor onze cliënten.

Jan heeft een paar weken na zijn afscheid een bedankje gestuurd:

Bedankt!

Graag wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de bijdragen aan mijn afscheid van de Hartekamp Groep. Vriendelijke woorden, mooie toespraken, hartelijke brieven. Een hartverwarmende bijeenkomst met cliënten, een mooie afscheidsbijeenkomst en tenslotte een etentje met collega’s. Teveel om op te noemen. “Als je dan toch afscheid moet nemen, dan het liefste zo” aldus één van de aanwezigen. En zo is het.

De zorgrobot ZORA is inmiddels aangeschaft. Hij voelt zich thuis in de Hartekamp Groep en heeft inmiddels meerdere optredens achter de rug. De inzameling heeft ruim € 4.000 opgebracht, een fantastisch resultaat. Hartelijk bedankt voor jullie bijdragen!

Met mijn afscheid sloot ik een periode af van ruim 15 jaar bij de Hartekamp Groep. Het was een mooie periode van mijn leven, waar ik met dankbaarheid op terug kijk.
Ik wens cliënten, medewerkers en allen die zich betrokken voelen bij de Hartekamp Groep het allerbeste voor de toekomst. Het ga u allen goed.

Hartelijke groet,
Jan Bauer

 

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties