fbpx

Live: Makathon 2021

Dit jaar is de Makathon geheel online. Vanuit een talkshow setting op het Hartekamp terrein van de Hartekamp Groep wordt een uitzending gemaakt. Deze is vanaf 19 mei te volgen via Livestream. Tot 19 mei zie je de aftermovie van de Makathon 2019, vanaf 19 mei kun je hier de Makathon live volgen. De teams werken via breakoutrooms samen aan de opdrachten. Samen op locatie is natuurlijk leuker, maar de Hartekamp Groep, Les Petits, Nova College en Inholland gaan er samen met Smart Makers Education deze keer online een mooi evenement van maken.

Het thema dit jaar is ‘Vitaliteit’. Hoe kan technologie helpen om vitaliteit te bevorderen?

Er worden drie vraagstukken uitgewerkt door 60 deelnemers:

  • Financieel Vitaal zoekt naar een technologische oplossing waarmee jongeren die voor het eerst zelfstandig gaan wonen goed voorbereid zijn op de financiële gevolgen daarvan.
  • • Duo Fiets Dubbel plezier! Cliënten fietsen vaak op een duofiets met een begeleider. Cliënten kunnen alleen meetrappen. Hoe kunnen cliënten meer zelf bepalen wat er gebeurt op de duofiets rekening houdend met de veiligheid, mogelijkheden van de cliënt en inzet van personeel. Kijk hier naar een uitleg van dit vraagstuk.

  • Risicovol spel! Uit onderzoek blijkt dat kinderen die spelen met enige risico’s veel meer risicocompetent worden wat bijdraagt aan zelfvertrouwen en weerbaarheid. Dat is natuurlijk wel spannend. Dus welke (technologische) oplossingen kunnen we bedenken om ouders en kinderen enthousiast te maken en meer inzicht te geven in risicovol spel?

Klik op onderstaande afbeelding om naar het programma van de Makathon te gaan

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties