Livestream Erop Uit ‘Durf te doen’

Afgelopen maandag organiseerden we vanuit de Aula op locatie Hartekamp een bijeenkomst waar medewerkers live bij konden zijn of deze via een livestream konden volgen.

De bijeenkomst Erop Uit ‘Durf te doen’ ging over mooie praktijkvoorbeelden die perfect aansluiten op het toekomstplan Erop Uit. Voorbeelden die laten zien dat het niet altijd heel ingewikkeld hoeft te zijn om iets regelen. Je hebt er soms wel een beetje lef voor nodig. Bestuurders Marlijn Lenselink en Desiree Sollewijn Gelpke laten samen met een aantal medewerkers aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat er aan initiatieven is binnen de Hartekamp Groep.

Hume

Sofie en Ilse, beiden werkzaam op Weid 3-5 in Heemskerk, vertellen over hun deelname aan de pilot HUME. HUME is een spanningsmeter die aangeeft wanneer een cliënt overprikkeld dreigt te raken. Zij laten zien dat zorgtechnologie en zorg elkaar heel goed aanvullen. Ilse: ,,De pilot houdt in dat wij gebruik gaan maken van de HUME spanningsmeter. De cliënt krijgt een sok aan en een sticker of bandje om de borst waarmee door middel van sensoren spanningsopbouw bij deze cliënt in kaart gebracht kan worden. Uiteindelijk kunnen wij via een app de spanningsopbouw van de cliënt zien. Dit gebeurt in de vorm van een soort stoplicht waarbij groen ontspannen is, hij bij oranje spanning opbouwt en bij rood gespannen is. De app kan ondersteunen door ons te waarschuwen indien de spanning opbouwt. Daar kunnen wij sneller op in spelen en zo eventuele spanning en escalaties voorkomen.”

Vrijwilligers

Vervolgens vertelden Stephanie en Sanne hoeveel plezier zij en de cliënten van de Bolwerksepoort in Nieuw Vennep hebben van vrijwilligers. En dat je op soms heel eenvoudige wijze mensen vindt die vrijwilliger willen worden. Ze wilden heel graag live er bij zijn, maar dat lukte niet. Omdat ze het werk van vrijwilligers zo belangrijk vinden en daar toch graag over wilde vertellen, besloten ze hun boodschap via video te delen.

Theehuis

Tenslotte legt Mariëlle van dagbesteding Nova uit hoe zij van het ongebruikte theehuis bij het landhuis in Heemstede een leuke plek heeft gemaakt waar cliënten koffie met een lekker stuk appeltaart verkopen  In de tuin naast het landhuis smaakt dit natuurlijk prima. Mariëlle: ,,Er is in de afgelopen maanden door de week thee geschonken en taart gegeten. teams kunnen zich daarvoor inschrijven. Wij  kregen terug dat het een fantastisch project is met een heel mooi doel. Ik zou voor de toekomst wensen dat dit vaker kan, ook in de weekenden. Cliënten en vrijwilligers zouden hierbij kunnen helpen. Dat zou ik nog verder willen uitbreiden.”

De kijkers in de zaal en voor de livestream konden online vragen stellen en reageren op een aantal stellingen die samenhangen met toekomstplan Erop Uit.

Het was een interactieve en boeiende bijeenkomst. Mooi om te zien dat deze collega’s met lef aan de gang zijn gegaan en hopelijk een inspiratie voor andere teams om te durven doen!

Heb je het gemist of wil je het nog eens terugkijken? Dat kan via deze link.

 

 

 

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties