fbpx

Met dat team kon ik gelukkig goed praten over mijn situatie

Op 23 november is de Hartekamp Groep 10 jaar een mantelzorgvriendelijke organisatie. In aanloop daar naar toe plaatsen we drie artikelen van medewerkers en van Tandem. Dit is het verhaal van Saskia en het derde artikel in de reeks.

Bij WIM in Heemskerk is Saskia een bekende verschijning. Acht jaar geleden bouwde zij samen met haar vriend voor haar moeder een zorgwoning aan hun eigen huis. ,,Mijn moeder werd slechter en kon totaal niet aarden in verpleeghuizen. We vonden een woning in Akersloot waar we een zorgwoning aan het bestaande huis bouwden. We zijn gelukkig best handig en de gemeente werkte ook fijn mee met de vergunning. In die periode ging mijn moeder vier dagen in de week naar dagbesteding.” Saskia werkte toen op de Bakenessergracht in Haarlem.
,,Met dat team kon ik gelukkig goed praten over mijn situatie. Ik maakte ook meteen de afspraak dat ik niet flexibel ben. Ik werk 4 dagen en 1 dag niet. Dat kon gewoon niet anders. Het team accepteerde dat volledig.”
De zorg voor haar moeder werd steeds zwaarder. In het begin was zij nog enigszins mobiel, maar dat werd steeds minder. ,,Mantelzorg had ik eerlijk gezegd onderschat. Ik stap altijd overal blind in en hup aan de slag. Maar dit is zwaar. Mijn moeder was arts en wist wat haar te wachten stond. Dat was heel erg.”

In diezelfde periode kreeg de Hartekamp Groep het predicaat mantelzorgvriendelijke organisatie. Medewerkers werden uitgenodigd om deel te nemen aan de lotgenotengroep. Saskia meldde zich aan. ,,Zo fijn om je zorgen te delen. We kwamen op de Delftlaan bij elkaar. Het voelde meteen heel veilig om in deze groep te zijn en te spreken. We kregen van Annet (Hilgersom, van Tandem) tips over hoe je tijd vrij kan maken en hoe je voor je zelf zorgt. Want als je als zorgmedewerker ook mantelzorg bent, dan zorg je voor anderen maar je vergeet je zelf. Ik heb hier heel veel aan gehad. In het tweede jaar meldde ik mij weer aan voor de lotgenotengroep. Helaas overleed toen mijn moeder. Vervolgens kreeg ik van iedereen uit de groep zoveel lieve en hartverwarmende berichten. Ik raad echt iedereen aan die mantelzorger is om contact op te nemen met Annet. Ik heb daar echt heel veel aan gehad. Met zoveel collega’s zijn er vast nog meer mantelzorgers binnen de Hartekamp Groep die wel een beetje hulp kunnen gebruiken”.

Ben jij mantelzorger en kan je wel wat hulp en adviezen gebruiken? Dan kan je een afspraak maken met Annet Hilgersom van Tandem: a.hilgersom@tandemmantelzorg.nl.

 

 

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties