Officiële opening De Ruyterlaan Bennebroek

Woensdag 29 maart jl. hebben burgemeester Elbert Roest van de gemeente Bloemendaal en Desiree Sollewijn Gelpke, bestuurder van de Hartekamp Groep, de nieuwe locatie aan De Ruyterlaan 141 officieel geopend. Dit gebeurde met het doorknippen van diverse linten. Afgelopen oktober verhuisden cliënten al naar de locatie. Zij, hun begeleiders en verwanten hebben eerst de tijd genomen om te wennen aan hun nieuwe omgeving.

Met de ingebruikname van het pand in Bennebroek heeft de Hartekamp Groep een locatie die is opgezet volgens een nieuw concept, waarin ontmoeting centraal staat. De studio’s aan De Ruyterlaan zijn bijzonder door het twee-voordeuren-concept. Vrijwel alle woningen hebben een ‘gewone’ voordeur met een eigen huisnummer, toegankelijk vanuit het trappenhuis en een tweede deur die grenst aan een middengebied. Via deze extra deur hebben cliënten toegang tot een grote, gemeenschappelijke ruimte, eigenlijk een soort dorpsplein. Hier ontmoeten ze andere bewoners, familie en/of begeleiders voor hulp of gewoon voor de gezelligheid.

Met de realisatie van dit project zet de Hartekamp Groep een grote stap in het integreren van mensen met een lichte en matige verstandelijke beperking in de samenleving. Zo komt de Hartekamp Groep tegemoet aan de wensen en behoeftes van cliënten met een verstandelijke beperking. Ook zij willen zelfstandig wonen en volwaardig deel uitmaken van de samenleving.

De nieuwbouw die bijna energieneutraal is, biedt woonruimte en dagbesteding aan 40 cliënten.

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties