fbpx

Schoonmaakmedewerkers CSU helpen in de keuken

Op locatie Bolwerksepoort hebben onze cliënten niet alleen een woning die bij hun levensstijl past, zij kunnen er ook heerlijk eten. Bijzonder is dat de avondmaaltijden worden bereid door medewerkers van onze schoonmaakpartij CSU: Mona en Laura. Op woensdag en op vrijdag is het extra gezellig in de keuken, want dan helpen bewoners Judith, Karel en Ricardo een handje mee.
Koken voor 19 mensen, ga er maar aan staan. Schoonmaakmedewerksters Mona en Laura van CSU draaien hun hand er niet voor om. Hoewel, het is en blijft natuurlijk wel een enorme klus. Het is dan ook hartverwarmend dat de dames op woensdag en op vrijdag goed worden geholpen door enkele enthousiaste bewoners.

Team Mona

Op woensdag heeft Mona gezelschap van cliënten Judith de Jonge en Karel Kolk. Judith verricht vier dagen in de week schoonmaakwerk bij Paswerk en ze heeft dan ook nog wel eens een tip voor haar CSU-collega´s. Mona is een van die collega´s en zij heeft op haar beurt juist weer goede tips voor de perfecte nasi – Judith´s favoriete maaltijd. De man aan het aanrecht bij Mona en Judith is Karel, die overdag bij de dagbesteding in de kleine Raak in Heemstede werkt. Karel is een echte aanwinst in de keuken en wat er uit de potten en pannen komt is altijd goed. Karel vindt namelijk álles lekker.

Team Laura

Zo´n mooie samenwerking zien we ook op vrijdag als CSU´s Laura hulp krijgt van Ricardo Schuite. Ricardo werkt bij Dagcentrum De Boerderij in Heemstede en je kunt hem wakker maken voor een bord lekkere bami, of beter nog: pannenkoeken. Verder is Ricardo een echt buitenmens met hobby´s als zwemmen en vissen. En het kan niet op, want hij verzamelt ook nog plastic dopjes voor blindengeleidehonden. Goed bezig Ricardo!

Van alle markten thuis

Uit dit mooie praktijkvoorbeeld blijkt maar weer eens dat mensen vaak onzichtbare kwaliteiten hebben. De mensen van CSU zijn multi-inzetbaar en ook onze cliënten zijn van vele markten thuis. Het resultaat van de bijzondere samenwerking zien de in totaal 19 cliënten en hun begeleiders elke dag op hun bord. De schrijver van dit stukje eet trouwens graag eens een hapje mee, zéker als er pannenkoeken op het menu staan. Bon appetit!

Wil je meer informatie over kookondersteuning of zijn er cliënten die willen participeren bij de schoonmaak van hun kamer of appartement? Leg dan contact met één van de rayonmanagers van CSU. Tosca van Heusden (tosca.van.heusden@csu.nl) (rayon Haarlem) of Kendi Demirci (kendi.demirci@csu.nl) (overige locaties).

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties