Verbinding op locatie Hartekamp

Locatie de Hartekamp in Heemstede is een prachtig landgoed waar gewoond en gewerkt wordt. Maar er kan meer! We willen graag verder ontwikkelen tot een community. Een soort buurtschap waar cliënten, medewerkers, verwanten, het netwerk en de omgeving met elkaar samen zijn, samen werken en samen leven. Elkaar kennen, iets willen doen met en voor elkaar. Wij meer van binnen naar buiten en de omgeving meer van buiten naar binnen. We hebben met veel betrokkenen visiewandelingen gemaakt over het terrein. En elke deelnemer had goede ideeën en was geïnspireerd om na te denken over de toekomst van het terrein. Inmiddels is er een mooie visie uitgewerkt en zetten we de laatste ‘puntjes op de i’ voordat we deze breed gaan delen. En wat nou zo leuk is, we zijn al een beetje bezig onderdelen van de visie in de praktijk te brengen.

Hart Werk en Kunst

Een mooi voorbeeld is Hart, Werk en Kunst. Op deze locatie maken en verkopen cliënten kunst. Een deel hiervan verhuist eind van het jaar naar locatie Hartekamp. De cliënten en begeleiders van de textiel & kaarsenmakerij van Hart Werk en Kunst kunnen een belangrijke rol spelen in het betrekken van Hartekamp-bewoners bij hun activiteiten in de workshops, de ateliers en door bijzondere horeca activiteiten aan te bieden in de Orangerie en de theetuin.

Samen optrekken met team Vrije Tijd en Vrijwilligers biedt verder een schat aan mogelijkheden om samen met cliënten, vrijwilligers en verwanten activiteiten te organiseren. De horecavoorziening in de Orangerie zal worden gerund door Hart Werk en Kunst, samen met het horecateam van horeca & facilitair. Je kan je wel voorstellen dat met een beetje aanpassen van de inrichting, de menukaart en het organiseren van speciale arrangementen dit een prachtige plek wordt om samen te komen, een verjaardag te vieren of in samenwerking met de boerderij een kinderfeestje te organiseren. Hart Werk en Kunst kan helpen verbindingen te leggen op het terrein én met de samenleving om ons heen.

En zoals gezegd, dit is een voorbeeld, er is nog zoveel meer mogelijk!

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties