fbpx

Video Marian Stet over versoepeling corona-maatregelen

Bestuurder van de Hartekamp Groep Marian Stet heeft een nieuwe video opgenomen waarin zij ingaat op de stapsgewijze versoepelingen van de coronamaatregelen. Niet alles kan tegelijkertijd en niet alles kan direct voor iedereen.
Klik op de afbeelding om video te starten.

Wat zijn de aangepaste maatregelen per 2 juni?

Bezoek

Vanaf 2 juni kunnen cliënten stap voor stap maximaal 2 vaste bezoekers ontvangen.
De manier waarop dit kan is afhankelijk van de kwetsbaarheid van de cliënt, van de woning en van aanwezige voorzieningen. Ook voor cliënten die de 1,5 meter niet kunnen naleven en voor kwetsbare rolstoelers wordt het mogelijk gemaakt bezoek te ontvangen .
Er kunnen vanaf 2 juni met de teams afspraken gemaakt worden over bezoek.

In een volgende fase gaan we ook kijken naar afspraken van cliënten buiten de deur, deelname aan clubjes etc. We doen dat heel zorgvuldig en stap voor stap.
We komen daar zodra er meer bekend is bij jullie op terug.

Dagbesteding

Dagbesteding start op aangepaste wijze

Vanaf 2 juni mogen dagbestedingslocaties weer deels open gaan. We zijn daar heel blij mee. Om het op een veilige manier te doen moet er veel geregeld worden. Afgelopen weken zijn we daar heel druk mee bezig geweest, maar we zijn helaas nog niet helemaal klaar om uit te voeren wat we willen. Vooral het vervoer is een knelpunt. Onze vervoerder Noot kan nog niet op 2 juni van start.

De dagbesteding gaat vanaf 2 juni open voor cliënten die geen gebruik maken van vervoer én met wie afspraken zijn gemaakt over het hervatten van dagbesteding. We gaan ervan uit dat het vervoer van Noot 8 juni gereed is.
Via de dagbestedingslocatie zijn, of worden cliënten benaderd over de hervatting van dagbesteding en het vervoer.
Het is voor iedereen heel belangrijk dat we goede afspraken maken met elkaar.
Deze afspraken zijn:

  • De vaste RIVM-richtlijnen; handen regelmatig wassen, niezen in de elleboog, afstand houden.
  • Als een cliënt ziek is, verkouden is en/of koorts heeft, dan blijft hij/zij thuis. Wordt een cliënt op de dagbesteding ziek dan wordt hij zo snel mogelijk opgehaald door de ouders of verzorgers.
  • De dagbestedingsruimte zijn zodanig in gericht dat de 1,5 meter-norm gehanteerd kan worden. Dit betekent dat we per ruimte minder cliënten tegelijk kunnen ontvangen.

Per dagbestedingslocatie kunnen nog aanvullende afspraken gelden. Cliënten en vertegenwoordigers worden daar door de locatie over geïnformeerd.

Horeca Hartekamp per 2 juni weer geopend voor cliënten

De horecavoorziening in de Oranjerie in Heemstede heropent haar deuren vanaf dinsdag 2 juni 2020.
De binnenruimte en het terras zijn zo ingericht dat wij voldoen aan de richtlijnen, o.a. anderhalve meter afstand.
Onze horecamedewerkers zijn aanwezig om cliënten met een glimlach te ontvangen en begeleiden. Volg hun aanwijzingen altijd op.

Bezoekers kunnen helaas nog geen gebruik maken van het terras bij de Oranjerie.

Terras

Het terras is geopend. Er vindt geen bediening plaats op het terras. Je kunt je bestelling op een herkenbaar punt ophalen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10.00-15.30 uur.

Bestellen en afhalen

Bestellen is mogelijk tussen 8.30-10.30 uur op telefoonnummer 023 – 5833 175. De besteller krijgt een afhaaltijdstip door om zijn bestelling af te halen.

Zwembaden voorlopig nog gesloten

De zwembaden blijven tot 1 september gesloten. Er kan nog niet gezwommen worden.

Ook andere contactberoepen toegestaan

Naast de kapper en pedicure zijn andere contactberoepen ook toegestaan (bijv. orthopedisch schoenmaker). Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter.
Zij houden zich aan dezelfde richtlijnen zoals bij de kapper en pedicure. Afspraken zijn altijd na overleg met de manager.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties