fbpx

Heb je vragen over de opvoeding van je kind? Loop je bijvoorbeeld tegen problemen aan met zijn of haar gedrag? Wil je weten hoe je je kind het beste begeleidt? Bij de Hartekamp Groep kunnen we je op verschillende manieren ondersteunen.

Praktische ondersteuning thuis

Het specialistisch wijkteam helpt je als je praktische ondersteuning en begeleiding nodig hebt. We bieden deze ondersteuning aan thuiswonende kinderen, volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
We kunnen de zorg zelfs gedeeltelijk van je overnemen. Zo houd je meer tijd en energie over voor jezelf en je gezin. Zeker als er thuis nog andere kinderen zijn die je aandacht nodig hebben.

Dit kunnen we je bieden:

  • Verzorgende en verpleegkundige taken overnemen, zoals wassen, aankleden, (sonde)voeding geven en medicijnen toedienen.
  • Je ondersteunen bij de begeleiding van je kind. Dit kan zijn: je kind vaardigheden aanleren, bepaald gedrag bij je kind stimuleren en het begeleiden bij activiteiten.
  • Het bieden van structuur thuis door het gebruik van planborden met pictogrammen of fotoā€™s, maar ook door samen met jou oplossingen te bedenken.

Ons team bestaat uit thuiszorgmedewerkers met een verpleegkundige en/of agogische opleiding en ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
We werken in drie wijkteams:

  • Haarlem Centrum en Schalkwijk
  • Beverwijk, Heemskerk en Velsen-Noord
  • Haarlem-Noord en Velsen-Zuid.

Ouderondersteuner

De ontwikkeling van je kind loopt misschien anders dan verwacht. Misschien kom je voor verrassingen te staan. Of heb je vragen over de toekomst? Het is namelijk niet altijd duidelijk hoe je kind zich zal ontwikkelen. Bij de Hartekamp Groep werken ouderondersteuners die je hulp, informatie en advies kunnen geven. Zowel bij praktische vragen als bij psychosociale ondersteuning. De ouderondersteuner is een maatschappelijk werker. Hij/zij heeft ruime ervaring met ouders van kinderen met een beperking. De ouderondersteuner kan jou, je kind en je gezin enkele uren per week bijstaan. Wil je deze vorm van ondersteuning hebben? Dan heb je wel een geldige CIZ-indicatie nodig.

Praktische pedagogische gezinsbehandeling

Loop je tegen dingen aan in de opvoeding van je kind? Heb je problemen met zijn of haar gedrag? Dan zou opvoedkundige ondersteuning je kunnen helpen. Een pedagogisch werker komt in je gezin kijken en zoekt samen met jou naar oplossingen. Oplossingen die aansluiten bij jouw ideeƫn over opvoeden. Afhankelijk van je vragen, worden eventuele broertjes en zusjes betrokken in het begeleidingsproces. De pedagogisch werker laat je zien wat je zelf kunt doen om beter met de problemen om te gaan. Ook leer je (nog) meer over de beperking Ʃn de mogelijkheden van je kind.

Kleine stapjes

Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind, of wil je je kind meer stimuleren in zijn/haar ontwikkeling, dan kunnen we de methode ā€˜Kleine stapjesā€™ aanbieden.

Met deze methode leer je in welke ontwikkelingsfase je kind zit op het gebied van communicatie, grove en fijne motoriek en persoonlijke en sociale vaardigheden. Ook krijg je tips en informatie over een volgende ontwikkelingsstap. Zo kun je je kind op de juiste manier stimuleren in alledaagse situaties. Dit kan al vanaf heel jonge leeftijd.
Een pedagogisch medewerker van de Hartekamp Groep ondersteunt je bij het leren omgaan met de methode. Ook kan hij/ zij je kind observeren, in kaart brengen wat je kind allemaal kan en advies geven bij een volgende ontwikkelingsstap.

Wil je meer informatie over Kleine Stapjes? De cliĆ«ntadviseurs van ons cliĆ«nt service puntĀ helpen je graag.

Logeren geeft lucht

Zorgen voor een kind met een beperking is intensief en kan zwaar zijn. Misschien wil je af en toe even tijd voor jezelf. Of voor de anderen in je gezin. Je kind kan dan in het weekend logeren in het Duinhuis in Haarlem. Hij/zij kan daar van vrijdagmiddag na school tot zondagmiddag terecht.

Meer weten over logeren? Klik hier.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties