Ambulante zorg
Ondersteuning thuisJij hebt of je thuiswonende kind heeft een verstandelijke beperking en daardoor speciale zorg en begeleiding nodig. Dat kan intensief en zwaar zijn. Ook verandert de zorgvraag naarmate jij of je kind ouder wordt.
Ondersteuning thuis
Het specialistisch wijkteam helpt je als je praktische ondersteuning en begeleiding nodig hebt. We bieden deze ondersteuning aan thuiswonende kinderen, volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. We kunnen de zorg zelfs gedeeltelijk van je overnemen. Zo houd je meer tijd en energie over voor jezelf en je gezin. Zeker als er thuis nog andere kinderen zijn die je aandacht nodig hebben.
Ons team bestaat uit thuiszorgmedewerkers met een verpleegkundige en/of agogische opleiding en ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ouderondersteuner
De ontwikkeling van je kind loopt misschien anders dan verwacht. Misschien kom je voor verrassingen te staan. Of heb je vragen over de toekomst? Het is namelijk niet altijd duidelijk hoe je kind zich zal ontwikkelen. Bij de Hartekamp Groep werken ouderondersteuners die je hulp, informatie en advies kunnen geven. Zowel bij praktische vragen als bij psychosociale ondersteuning. De ouderondersteuner is een maatschappelijk werker. Hij/zij heeft ruime ervaring met ouders van kinderen met een beperking. De ouderondersteuner kan jou, je kind en je gezin enkele uren per week bijstaan. Wil je deze vorm van ondersteuning hebben? Dan heb je wel een geldige CIZ-indicatie nodig.

Praktische pedagogische gezinsbehandeling (PPG)
We bieden met PPG ondersteuning aan ouders van een kind met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking met eventuele bijkomende aandoeningen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. PPG biedt ondersteuning bij alledaagse situaties, op een manier die aansluit bij de opvoedideeën van jou als ouder. PPG wordt geboden in de thuissituatie.
Ouders en pedagogisch gezinsbehandelaar stellen samen de doelen die ze willen bereiken vast. We beschrijven deze in een behandelplan. Afhankelijk van de vragen kunnen we ook broertjes en zusjes betrekken in het ondersteuningsproces. De ondersteuning stopt als het doel is bereikt en je als ouder de opvoeding van je kind weer zelf kan voortzetten.