Van vrijwilliger naar medewerker dagbesteding

Mijn naam is Sanne de Roos en ik ben begonnen als vrijwilliger bij Leerwerk bedrijf WIM.

Ik was werkzaam bij het REA College van Heliomare. Een collega in Leiden vroeg of ik wat wilde ophalen bij WIM in Heemskerk. Op deze manier ben ik bij WIM terecht gekomen. Ik ben vervolgens een dagje bij WIM komen kijken, ik vond het erg leuk en de doelgroep sprak mij erg aan. Na een goed gesprek mocht ik vrijwilligerswerk komen doen. Wat was ik blij!

Ik ben begonnen met thee en koffie te schenken, hierdoor had ik veel één op één contact met de cliënten. Ik leerde de cliënten beter kennen en begon ook steeds meer door te krijgen hoe ik het beste met hen kon omgaan. Ook hielp of ondersteunde ik de cliënten met kleine vragen of dingen. Op deze manier heb ik op een rustige en fijne manier alle cliënten leren kennen. Langzamerhand kreeg ik meer taken en meer verantwoordelijkheden. Alles ging rustig, stap voor stap en ik kreeg veel tips en feedback van mijn collega’s.

In het begin was ik erg onzeker over mijn eigen kunnen en vond ik het lastig om feedback te ontvangen. In de tijd dat ik bij WIM vrijwilliger was heb ik veel persoonlijk groei doorgemaakt. Ik heb kunnen werken aan mijn werkdoelen en ben ik ook gegroeid in mijn onzekerheden. Dit heb ik in goede samenwerking gedaan met mijn werkbegeleiders.

Vanaf 1 september ben ik gestart met een MBO niveau 3 opleiding ‘begeleider specifieke doelgroepen’.
Ik ga één keer per week naar school en ik ga 24 uur per week werken bij leerwerk bedrijf WIM. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om in een fantastisch team te gaan werken en veel te mogen leren bij leerwerkbedrijf WIM. Ik heb er onwijs veel zin!

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties