Vrijwilliger Vertelt

Marlies Sprengers is maatje van Nedim. Ze kennen elkaar sinds 1997. Marlies werkte toen als begeleider op Harteheem in Heemskerk. Het klikte meteen. Hun band is zo speciaal dat Marlies, na van locatie te zijn veranderd, besloot om maatje te worden. In de loop van de jaren zijn ze echt maatjes geworden. Marlies neemt Nedim overal mee naar toe: de Disco, Sportdagen, het Stratenfeest op Harteheem en de Truckrun of Oldtimerrit op Harteheem. Of gewoon even lekker wandelen of fietsen. Hij kwam vroeger bij haar thuis spelen en eten. Haar man en kinderen kennen Nedim dus ook goed. Zelfs de vriendjes van haar kinderen kennen Nedim. Haar kinderen hebben anders leren kijken naar mensen met een verstandelijke beperking. En daarmee zowel hun wereld als die van Nedim vergroot. Trots vertelt Marlies dat haar beide kinderen nu ook in de zorg werken.

Marlies werkt nu in het specialistisch wijkteam van de Hartekamp Groep in Heemskerk. Door corona konden ze geen leuke dingen meer samen ondernemen. Ze deed er alles aan om contact te houden met hem. Zo gingen ze samen wandelen of gingen ze bij haar thuis thee drinken. Gewoon er even uit zijn, merkte ze, was al goed voor hem.

Op de vraag waarom ze in de zorg is gaan werken is Marlies heel duidelijk: ‘Al bij mijn stage, vele jaren geleden, is het begonnen. Ik had niks met kleuters, juist de gehandicaptenzorg, daar ben ik voor gevallen. Er is zoveel variatie en uitdaging. Ik hou wel van een uitdaging en loop er niet voor weg. Het is zo veelzijdig en je bouwt echt een band op met cliënten.’ Haar vrijwilligerswerk geeft daar nog iets extra’s aan.

Daarbij vindt ze het bijzonder dat ze kan helpen. Zo helpen dat cliënten het uiteindelijk zelf kunnen doen. Als ze naar Nedim gaat, ziet ze hoe blij en enthousiast hij reageert op haar. ‘Het is een bijzondere band die we hebben. Die is in de loop van de jaren gegroeid. Als vrijwilliger geeft mij dat voldoening. Vooral omdat we ook veel plezier hebben samen. Hij maakt grapjes op zijn manier. We zijn op elkaar ingespeeld. Ik merk weleens dat hij niet zo goed gehumeurd is. Maar als hij mij ziet wordt hij blij. En daar word ik ook weer blij van’.

Ook vrijwilliger worden? Mail naar vtenv@hartekampgroep.nl.

 

 

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties