Wat vind je op de locatie?

In de straten De Weid, ’t Hof en ’t Veer wonen veel verschillende mensen. Jongeren die in ontwikkeling zijn en op termijn door gaan stromen. Mensen die veel bescherming nodig hebben vanwege hun beperking. Mensen die veel zelf kunnen maar de veiligheid van een beschermde woonwijk nodig hebben. Maar ook ouderen die een rustige woonomgeving verdienen waar weinig prikkels zijn.

Alle woningen hebben een gezamenlijke huiskamer en een grote tuin. Ze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Een centrale avond- en nachtdienst ondersteunt woningen in de avond en is ’s nachts voor alle bewoners van Harteheem beschikbaar. En uitluistersysteem of cameraobservatie biedt hulp hierbij.

De Cirkel 1 is het hoofdgebouw aan het plein. Hier zijn de medische dienst, de kantoren, een locatie van het cursuscentrum, een dagbestedingslocatie en een ontmoetingsplek gehuisvest. Elke straat heeft ook een plek waar cliënten werken of dagbesteding hebben.

Het aangrenzende park met vijver biedt veel mogelijkheden zoals wandelen, fietsen en vissen.

Bekijk onderstaande video waarin Johan je rondleidt door de woning van Weid 7.

Merel en Corrie laten ’t Hof 2-4 zien:

Sam laat Weid 15-17 zien:

Voor wie is de locatie?

Harteheem is er voor iedereen met een verstandelijke beperking. Als je jong bent kan je op Veer 1ab komen wonen. Hier wonen meerdere kinderen tot ca 18 jaar. Daarna kan je doorstromen naar een jongerenwoning die bij jou past.

Er zijn woningen waar mensen wonen die dankzij de bescherming van Harteheem en de begeleiding die we bieden zo goed mogelijk kunnen participeren in de samenleving. De bescherming van de wijk biedt ook de mogelijkheid om mensen te laten wonen die een intensieve begeleidingsvraag hebben. Rust en een afgeschermde woning en tuin bieden hen vrijheid op maat.

Ook wonen er ouder wordende mensen die nadrukkelijk de rust en vrijheid nodig hebben die we op Harteheem kunnen bieden. En als er meer en specifieke lichamelijke zorg nodig is, onderzoeken we of dat op Harteheem kan of gaan we op zoek naar een andere, meer geschikte locatie. Dit geeft doorstroom, waardoor steeds meer jongeren Harteheem als startplek krijgen.

Werken

Op Harteheem zijn diverse werk- en dagbestedingsmogelijkheden. Op ‘t Veer zit Taartenmakerij De Springvorm waar ook mensen van buiten Harteheem werken. Je vindt er ook Intensieve dagbesteding IJmond waar we dagbesteding bieden voor bewoners die intensief begeleid moeten worden. Hier wordt bijvoorbeeld oud papier opgehaald, flessen weggebracht, gewandeld, gefietst en ook waar mogelijk kleine producten gemaakt. Er zijn verschillende groepen waardoor er altijd wel één passend is.

Tenslotte biedt ’t Veer groepsgerichte dagbesteding aan cliënten die graag samenzijn. Muziek, spel, de tuin, de trampoline, de snoezelruimte, het zwembad en de gymzaal staan tot hun beschikking.

’t Hof heeft meerdere dagbestedingsgroepen met diverse activiteiten. Denk aan arbeidsmatige werkzaamheden zijn zoals schilderen en houtbewerken, en er is ook een groep waar de verzorging centraal staat en we veel met muziek en snoezelen doen.

De Cirkel huisvest het serviceteam dat alle dagbestedingslocaties ondersteunt. De mensen die hier werken wonen meestal buiten Harteheem. Zij verzorgen o.a. de lunches voor de andere dagbestedingslocaties. Ook de Buurtcirkel bevindt zich in dit gebouw. Met name ouder wordende bewoners van Harteheem vinden hier hun rustige en passende dagbesteding. Denk aan muziekactiviteiten, handwerken, tekenen, knippen en plakken en ook lichte arbeidsmatige werkzaamheden.

De dagbesteding aan De Weid (Team Groen en Doen) is de plek waar je in de tuin werkt, dieren kunt verzorgen en klussen in de tuinen van de woningen op Harteheem kunt doen. De meeste mensen die hier werken komen van buiten Harteheem. Zij houden Harteheem ook netjes door gras te maaien, rommel op te ruimen en verbeteringen aan te brengen.

Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan het begin van het terrein. De bushalte (buslijn 72, halte De Weid) is op vijf minuten loopafstand.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
Mail
Zorg aanvragen
Locaties