Op de Hartekamp vind je ook een boerderij, een Orangerie met daarin een restaurant en een aula waar regelmatig voorstellingen zijn, een Vrijetijdspunt en een zwembad. Een medische dienst en een tandarts zijn ook op het terrein gevestigd.

Wonen op de Hartekamp

In 2015 is de bouw voltooid van de nieuwe woningen op het Hartekampterrein. Daar wonen kinderen, (jong)volwassenen en ouder wordende cliënten. Eén woning voor kinderen is nu nog een tijdelijke woonvoorziening. Nieuwbouwplannen zijn in voorbereiding.

De woningen zijn gelijkvloers en gebouwd in twee woonlagen. De meeste woningen bieden plek aan 8 cliënten, die de keuken en de woonkamer met elkaar delen. Elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer en eigen sanitair. Sommige bewoners hebben een eigen appartement binnen de woning. Bij de benedenwoningen is een tuin. De bovenwoningen hebben een groot balkon. Elk woongebouw heeft een lift, waardoor ook de bovenetages goed toegankelijk zijn voor mensen die minder goed ter been zijn.

Dagbesteding op de Hartekamp

Op het terrein zijn verschillende dagbestedingslocaties, waaronder Bosuilplein 5-8, Eekhoornlaan 41-51 en Eekhoornlaan 71-72. Hier kun je meedoen aan diverse (creatieve) activiteiten of praktische werkzaamheden, variërend van werken in een fietsenwerkplaats, snoezelen, schilderen tot het leveren van eenvoudig industrieel werk voor bedrijven. Daarnaast bieden de rust en de ruimte van het park volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Je kunt ook meehelpen of langskomen op onze boerderij.

Voor wie is de locatie?

Op de Hartekamp wonen kinderen, (jong) volwassenen en ouder wordende cliënten met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, vaak ook met gedrags- of psychiatrische problematiek. Veel bewoners hebben daarnaast een fysieke handicap.

Tevens bieden we tijdelijke woonruimte aan mensen die vanuit een crisissituatie worden opgenomen of die ter observatie tijdelijk op de Hartekamp verblijven.

Alle woon- en dagbestedingslocaties zijn rolstoeltoegankelijk. De meeste bewoners gaan overdag naar de dagbesteding op het Hartekamp-terrein. Aan de rand van het terrein zijn voldoende parkeerplekken, en een bushalte vind je op een paar minuten loopafstand.

Er zijn filmpjes gemaakt over verkeer en parkeren op locatie Hartekamp:
Parkeren en verkeer animatie adressen Hartekamp Heemstede
Verkeer en parkeren voor cliënten locatie Hartekamp
Verkeer en parkeren bezoekers en medewerkers Hartekamp Heemstede
Verkeer en parkeren bestemmingsverkeer Hartekamp Heemstede

Benieuwd waar de straten van locatie Hartekamp liggen? Bekijk de plattegrond.

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
Mail
Zorg aanvragen
Locaties