Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Cliënt Service Punt

We staan voor je klaar

Voor alle vragen van cliënten, familie en naasten en wettelijke vertegenwoordigers over wonen, onze zorgverlening en ondersteuning.

Begeleider en cliënt tijdens dagbesteding

Hoe kunnen we jou helpen?

Wil je meer weten over de zorg en ondersteuning die de Hartekamp Groep biedt? Of over de woonvormen, werkmogelijkheden, dagbesteding, kinderdagcentra of behandelings- en therapiemogelijkheden bij ons? Wil je met ons overleggen wat het beste bij jou, je kind of je naaste past? Of heb je vragen over indicaties, PGB, zorgtoewijzingen, Wmo-loketten, schuldhulpverlening etc.?

De cliëntadviseurs van het Cliënt Service Punt (CSP) helpen graag. Wat de cliënt en de familie en naasten willen en kunnen, staat hierbij altijd voorop. Het gaat om de mogelijkheden van de cliënt zodat deze met de juiste begeleiding en op de juiste plek zich prettig, nuttig, gewaardeerd en thuis kan voelen.

Hoe werkt het Cliënt Service Punt?

Wil je een naaste aanmelden voor zorg? Onderstaand vind je de stappen om het aanmeldproces eenvoudig te doorlopen. Het Cliënt Service Punt (CSP) begeleidt je stap voor stap.

Stap 1: Intakegesprek

Wanneer je een naaste bij ons aanmeldt, nodigen we jou meestal uit voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek kijken we wat jouw vraag precies is en hoe we die het beste kunnen beantwoorden. Ook praten we met over de financiering die nodig is. Zo nodig helpen we je bij het aanvragen van een Wlz- of Jeugdzorgindicatie of een Wmo-beschikking.

Als er zicht is op een passende open plek voor jouw naaste, dan volgt meestal een bezoek aan de locatie. Je kunt kennismaken met de begeleiders en de cliënten van de locatie. Je kunt dan zelf ontdekken of die locatie echt bij jouw naaste past. Daarna beslissen jij én het zorgteam of dit de juiste locatie is. Is dat toch niet zo? Dan gaan we samen verder zoeken.

Is er een locatie gevonden die past? Dan zetten we alle afspraken daarover op papier. Is er niet direct plaats bij de locatie? Dan volgt plaatsing op een wachtlijst. Indien gewenst, kan de Hartekamp Groep tijdens het wachten ondersteuning geven. Bijvoorbeeld hulp thuis. Of misschien kan al wel gestart worden met de dagbesteding.

Wanneer je naaste op de locatie van jullie keuze een plek heeft, houdt het werk van het CSP in principe op. Het kan echter zijn dat je ons later toch weer nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe vorm van ondersteuning nodig hebt. Of misschien wil je doorstromen naar een andere locatie? Neem dan gewoon weer contact met ons op. Dan gaan we weer op zoek naar de beste plek. Samen met jou.

Als je hulp nodig hebt voor een kind of jongere tot 18 jaar, dan kun je terecht bij Sparq Jeugdhulp.

Dit een samenwerking tussen de YouzKenter Jeugdhulp en de Hartekamp Groep. Onder de naam Sparq Jeugdhulp bieden wij jongeren en hun families tijdig de hulp die zij nodig hebben, binnen – en in samenwerking met – hun vertrouwde omgeving. Zo snel, licht en preventief mogelijk. Zo lang, specialistisch en uitgebreid als nodig. En zo dicht mogelijk bij huis.

De medewerkers van het CSP zijn op werkdagen bereikbaar via mail. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur  zijn zij ook telefonisch bereikbaar via (023) 510 14 15.

Bezoekadres (na afspraak): Zadelmakerstraat 150, 1991 JE Velserbroek

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een naaste aanmelden als cliënt?

Aanmelden kan door contact op te nemen met het Cliënt Servicepunt (CSP). De medewerkers van het CSP zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar via (023) 510 14 15. Per mail op werkdagen van 09.00 tot 17 uur. Zij helpen graag verder met de stappen die nodig zijn.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over de zorg of ondersteuning van mijn naaste?

Bespreek je zorgen altijd eerst met de begeleider of de teammanager op de locatie. Kom  je er niet uit dan kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon. Ook is het mogelijk om een of signaal af te geven of een klacht in te dienen.

Kan ik meepraten over dingen die betrekking hebben op de zorg- of woonomgeving van mijn naaste?

Ja, als cliënt kan dat via de Centrale Vertegenwoordigersraad (CCR). Als familie of naasten is dit onder andere geregeld via de Centrale Vertegenwoordigersraad (CVR).

Medezeggenschap is verder per locatie anders geregeld. Op de locatie weten ze hier meer over te vertellen. Cliënten hebben inspraak door middel van cliëntenraden. Voor familieleden of vertegenwoordigers van cliënten zijn er vertegenwoordigersraden.

Hoe is het vervoer geregeld van en naar bijvoorbeeld dagbesteding?

Dit hangt af van de persoonlijke situatie van een cliënt. Onze cliëntadviseurs kunnen je hier verder bij helpen.

Hoe worden de kosten en vergoedingen geregeld voor zorg en ondersteuning van mijn naaste?

De kosten zijn afhankelijk van de indicatie en het zorgprofiel. De cliëntadviseurs van het CSP kunnen hierbij adviseren. Meer informatie is ook te vinden via ‘Wie betaalt wat?‘.

Waar kan ik terecht met vragen over een factuur of een eigen bijdrage?

Voor vragen over facturen kun je contact opnemen met de financiële administratie van de Hartekamp Groep, bereikbaar via mail of per telefoon 023-5101450.

Waar kan ik terecht als mijn naaste extra zorg nodig heeft en bij de Hartekamp Groep woont

Bespreek dit altijd eerst met de begeleider. Er kan dan gekeken worden naar de beste oplossing, of dat nu extra ondersteuning, medische zorg of een doorverwijzing is.

Waar kan ik terecht als mijn naaste extra zorg nodig heeft en thuis woont?

Als jouw naaste meer zorg nodig heeft dan nu wordt geboden, neem dan contact op met het CSP met een van onze cliëntadviseurs.

Hoe weet ik welke beschikking of indicatie ik nodig heb?

Dit hangt af van de individuele situatie van een cliënt. Woont jouw naaste thuis of zelfstandig en wat is de leeftijd? Is er naast een verstandelijke beperking ook sprake van een lichamelijke beperking e.d. Onze cliëntadviseurs bij het CSP helpen je verder.

Wat zijn de wachttijden bij de Hartekamp Groep?

Wij proberen waar mogelijk altijd op redelijk korte termijn ondersteuning te bieden, maar kunnen hier helaas niet precies vertellen hoe lang de wachttijd is. Dit verschilt per zorgvraag en locatie.

Wat moet ik regelen als mijn naaste 18 jaar wordt?

Meer informatie over wat je moet regelen als je kind 18 jaar wordt, vind je bij ‘Als mijn kind 18 jaar wordt‘.

Er is een crisis in de thuissituatie wat moet ik doen?

Als jouw naaste al in zorg is bij de Hartekamp Groep kunt je contact opnemen met het CSP. Indien je nog geen zorg afneemt bij de Hartekamp Groep maar bij een andere zorgorganisatie neem dan eerst met hen contact op. Neem je nog geen zorg af, neem dan contact op met de crisisregisseur van jouw zorgkantoor of de huisarts van jouw naaste indien je niet in het bezit bent van een Wlz-indicatie.

Ik wil graag een locatie bezoeken, kan dat?

Als je interesse hebt in een locatie van de Hartekamp Groep dan kun je contact opnemen met een van de cliëntadviseurs van het CSP.