fbpx

Medewerkers
aan het woord

Medewerkers aan het woord

Frank Doesburg

Functie: Senior Begeleider

Locatie: Braillelaan, Haarlem

"Ik zag ergens een advertentie waarin de Hartekamp Groep vakantiekrachten zocht. Alweer ruim 13 jaar geleden nu. Ik ben er alleen nog een half jaartje uit geweest omdat ik Engels wilde studeren. Maar ik realiseerde me al snel dat dat niet echt leuk was. Ik ging terug naar de Hartekamp Groep. Van de groep waar ik terecht kwam kreeg ik enorm veel energie. Ik kreeg er lol in en leerde ook anders kijken. Niet alleen vanuit je eigen perspectief, maar ook vanuit de cliënt. Dat heb ik echt geleerd. Bovendien kreeg ik de kans van de Hartekamp Groep om mijn diploma’s te halen. Eerst MBO persoonlijk begeleider en nu ben ik bezig met HBO Social Work. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans hier heb gekregen. Er is sowieso veel aandacht voor scholing en opleidingen. Ook voor de cliënten.

Het mooie aan het werk is de balans vinden bij cliënten tussen zelfregie en zelfoverschatting en het vertrouwen winnen van de client. Hij of zij moet jou eigenlijk uitnodigen om mee te gaan wandelen bijvoorbeeld.

De Hartekamp Groep is de laatste jaren ten goede veranderd. We zijn heel open naar buiten en de sfeer is goed. Vrolijk en positief zelfs. Teams mogen veel zelf regelen. We hebben teamtaken. Zo zijn wij begonnen met een lege kamer en mochten deze helemaal zelf inrichten. Die verantwoordelijkheid krijgen is erg prettig."

Rikje ter Avest

Functie: Senior Gedragsdeskundige

Locatie: Velserbroek, Heemstede

"Mijn werk als gedragsdeskundige is heel divers. De ene dag ben ik met diagnostiek bezig, dan een interview met ouders, dan een gesprek op school en natuurlijk gesprekken met de cliënt zelf. De mens is zo interessant. Ik vind het geweldig om te onderzoeken waarom iemand doet wat hij of zij doet. Die puzzel oplossen samen met het netwerk, dagbesteding, de woning en de cliënt is prachtig werk. Als dat lukt, krijg ik soms filmpjes opgestuurd. Zoals die keer van een cliënt die echt van ver kwam. Na een tijdje kreeg ik een video waarin hij met zijn begeleider aan het tafeltennissen is. Fantastisch!

Heel mooi ook dat de Hartekamp Groep niet alleen de cliënten stimuleert om zich te blijven ontwikkelen, maar ook de medewerkers. We zijn echt een lerende organisatie. De Hartekamp Groep staat open voor vernieuwingen. Je mag anders denken en het vizier staat ook meer naar buiten gericht. Kijk maar eens wat er allemaal gebeurt is de afgelopen tijd: een prachtige website, een geweldige groep ervaringsdeskundigen en veel vernieuwende projecten. Daarnaast is de Hartekamp Groep heel erg begaan met het welzijn van de medewerkers. Er wordt gewerkt aan de mentale weerbaarheid van medewerkers en je krijgt weerbaarheidstrainingen. Wat ik echt tof vind is dat we een bedrijfspsycholoog hebben. Want vergis je niet, de medewerkers maken best het een en ander mee."

Jaap Kroon

Functie: Medior begeleider crisis
& Senior VG Agoog

Functie: Medior begeleider crisis & Senior VG Agoog

Locatie: Eekhoornlaan, Heemstede

"Ik was 40 jaar, werkte bij de politie en was kookvrijwilliger bij Philadelphia. Ik keek naar mezelf in de spiegel en vroeg aan mijzelf: 'Wat wil je worden als je groot bent?'. Het werd begeleider in de gehandicaptenzorg. Het was pittig. Mijn eerste werkdag was er meteen een van 12 uur met een crisis uitplaatsing van een cliënt. Ik kwam te werken met gedragsmoeilijken op locatie de Hartekamp en later op de Crisis- en Observatie-afdeling. Maar het is de mooiste baan ter wereld. Het contact met de cliënten is geweldig. Ze zijn heel oprecht en je krijgt er zoveel voor terug.

De Hartekamp Groep is echt niet perfect. Ik vind bijvoorbeeld dat er best wat minder 'eilandjes' mogen zijn, maar vanuit mijn werk voor het COT (regionaal crisisondersteuningsteam) kom ik veel bij andere organisaties. We ondersteunen met het COT andere teams van alle zorgorganisaties in de regio die het even zwaar hebben. Een hele mooie samenwerking met collega organisaties. En dan denk ik: 'We doen het hier helemaal niet gek.' Alles wordt steeds professioneler, zoals de Hartekamp Groep Academie en de agressietrainingen die we eens per maand krijgen.

Het werken op de Crisis- en Observatie-afdeling is het mooiste. Cliënten komen binnen met een enorm dossier en het lukt toch om een supertijd samen te hebben. Dit werk moet wel echt je passie zijn."

We zijn op zoek naar collega’s die willen ontdekken, uitproberen en ervaren hoe het nóg beter kan. Kortom: collega’s met lef. Ben jij die avontuurlijke doorzetter die zich hiervoor wil inzetten? Dan zijn wij nieuwsgierig naar jou.

Bekijk al onze vacatures

Meer weten? Bel ons!

Celine, Heemstede

Wil je meer informatie over vacatures of werken als woonbegeleider in Heemstede?
Bel met Celine!

06 - 119 547 98

Zita, Heemskerk

Wil je meer informatie over vacatures of werken als woonbegeleider in Heemskerk?
Bel met Zita!

06 - 213 805 48

Wendy, Haarlem

Wil je meer informatie over vacatures of werken als woonbegeleider in Haarlem?
Bel met Wendy!

06 - 118 456 19