fbpx

Maurice verbreedt horizon door vrijwilligerswerk

Maurice Rombout besloot om tijdens de kerstvakantie niet niks te gaan doen. Hij ging twee dagen vrijwilligerswerk doen bij de Hartekamp Groep. Voor de nieuwsbrief van het bedrijf waar hij werkt, Sogeti, schreef hij hoe hij het vrijwilligerswerk heeft ervaren.

,,In de Kerstvakantie kreeg ik de kans om twee dagen vrijwilligers werk te verrichten op de Hartekamp te Heemstede. Op het terrein staan tientallen woningen waar bewoners met een geestelijke en lichamelijke beperking wonen. Overdag krijgen bewoners intensieve zorg en gaan ze naar de dagbesteding. Er is helaas niet altijd tijd om met bewoners rond te lopen. Aan mij werd gevraagd of ik met ze wilde wandelen. Een enkeling kan zelfstandig lopen, maar de meesten zitten in een rolstoel.
Tijdens het wandelen probeer je met ze te praten, maar terug praten kunnen ze niet. Communicatie gaat op een andere manier dan jij en ik dat doen. De kleinste gebaren of geluiden kunnen al heel veel betekenen.
Vrijdags wordt er altijd iets speciaals gedaan en daarom heb ik voor iedereen pannenkoeken gebakken. Door middel van geuren en geluiden worden bewoners geprikkeld. Tijdens het bakken kreeg ik daarom regelmatig bezoek! Het vrijwilligerswerk heeft mijn horizon verbreed, ik heb onwijs leuke mensen ontmoet en veel geleerd.”

Wil je ook vrijwilliger worden? Stuur voor meer informatie een mail naar vtenv@hartekampgroep.nl

 

Maurice doet vrijwilligerswerk

Maurice aan het werk als vrijwilliger

 

 

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties