Intimiteit en seksualiteit (I&S) is een menselijke behoefte en de Hartekamp Groep streeft ernaar dat iedereen dit op een positieve manier kan ervaren.

Ieder mens beleeft intimiteit en seksualiteit op een eigen wijze. Bij deze beleving spelen lichamelijke en psychologische kenmerken een rol.

Sociale en culturele kenmerken uit de omgeving beïnvloeden de intimiteit- en seksualiteitsbeleving.

De Hartekamp Groep vindt het belangrijk dat I&S een vertrouwd onderwerp is binnen de teams zodat er aandacht is voor de wens van de cliënt, passend bij onze visie Versterkend Begeleiden. Medewerkers gaan professioneel en veilig om met onderwerpen als intimiteit, seksualiteit, relaties en (het voorkomen van) seksueel misbruik van cliënten met een verstandelijke beperking.

De Hartekamp Groep wil mede door de inzet van interne I&S trainers het onderwerp voor iedere doelgroep toegankelijk maken.

De I&S trainers bieden trainingen op maat in teamverband en kunnen adviseren over het gebruik van I&S materialen om een doel in het ondersteuningsplan te realiseren zodat medewerkers de cliënt met dit onderwerp op een passende wijze kunnen ondersteunen.

Via het Cursuscentrum kan de cliënt verschillende cursussen volgen die betrekking hebben op het thema I&S.

Een gedragsdeskundige is te alle tijde betrokken bij een I&S traject.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties