Echte Schoonheid

Handig om klaar te leggen: 2 poppen.
De twee dames (handpoppen) die je ziet zijn nogal verlegen, ze vinden zichzelf niet mooi en durven bijna niet in de spiegel te kijken. Maar echte schoonheid zit van binnen. Kijk naar de cliënt en laat hem of haar merken wat zo mooi is aan hem of haar. Mooie oren, mooie ogen, mooie haren, een mooie trui of een mooie knuffel. Kijk met je hart, met je ogen zie je niets. Neem twee poppen en laat ze naar elkaar kijken. Wat gebeurt er? Speel de emoties en spiegel de emoties die je bij je cliënt ziet.

Hangdrum

Handig om klaar te leggen: bluetooth box
Even lekker genieten van de betoverende klanken van de hangdrums. Een sprookjesachtig geluid waar je blij van wordt. Wil je de beleving versterken, pak er dan een bluetooth boxje bij, geef dat aan de cliënt of leg het op zijn buik en speel het geluid daar vandaan af. Dan kan de cliënt de muziek ook voelen.

Parfum

Handig op klaar te leggen: papier, parfum, kartonnen doosje, glazen flesje
Een heel rustig filmpje waarin op het eerste gezicht niet zo veel gebeurt. Maar cliënten die gefascineerd kunnen raken door kleine eenvoudige handelingen met veel herhaling zullen hier zeker van kunnen genieten.
Het gaat hier om ASMR, dat staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Dat is een gevoel dat veel mensen krijgen bij het horen van bepaalde geluiden zoals gefluister, gekraak of getik.
Je kunt samen naar het filmpje kijken, maar je kunt er ook een papiertje bij pakken om te scheuren, een parfumflesjes om geurwolkjes te spuiten en met wat geluid te ruiken en te snuiven. Neem een flesje of een kartonnetje en tik daar met je nagels op bijvoorbeeld. Het is de rust en de herhaling die zorgen dat het een fijne en ontspannende activiteit wordt.

Spiegels

Handig om klaar te leggen: handspiegel
Neem er een spiegel bij en laat de cliënt eens in de spiegel kijken. Gebeurt dat vaak? Neem er de tijd voor.
Wie is dat daar in de spiegel? Je ziet jezelf, we zien elkaar. Speel met de afstanden en de invalshoek, zodat het beeld steeds verandert. Pas je bewegingen aan aan het ritme van de muziek. Door allebei in de spiegel te kijken kun je contact maken, probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen uit en spiegel de emoties van de cliënt.
Dit filmpje gaat over contact maken en via een spiegel kan dat veiliger aanvoelen dan elkaar direct aankijken.

Smijtpoppen

Handig om klaar te leggen: knuffels of kussens
En nu lekker actief en lekker los. Verzamel alle knuffels en kussens, als het maar zachte voorwerpen zijn. Ga lekker gooien en smijten, of begin wat voorzichtiger en bouw het op als dat kan. De muziek zorgt al voor actie genoeg. Probeer een kleine reactie te ontlokken aan de cliënt en heb vooral heel veel lol samen.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties