fbpx

Annet Hilgersom van Tandem over mantelzorg

Op 23 november is de Hartekamp Groep 10 jaar een mantelzorgvriendelijke organisatie. In aanloop daar naar toe plaatsen we drie artikelen van medewerkers en van Tandem. Dit is het eerste artikel.

De organisatie Tandem, Centrum voor Mantelzorgondersteuning ondersteunt mantelzorgers in de regio Zuid-Kennemerland in de breedste zin van het woord. Tien jaar geleden kreeg de Hartekamp Groep de erkenning van mantelzorgvriendelijke organisatie. Sinds die tijd wordt er samengewerkt met Tandem. Zo kunnen medewerkers van de Hartekamp Groep zich aanmelden om deel te nemen aan de lotgenotengroep. Annet Hilgersom is consulent bij Tandem. Annet: ,,Alleen al het delen van hoe het is om mantelzorger te zijn is belangrijk en vinden mensen heel fijn.
Verder bespreken we in de lotgenotegroep hoe het met je gaat, hoe is het met de balans tussen privé en werk?”. Tandem geeft ook praktische adviezen. ,,Mantelzorgers hebben ook behoefte aan informatie over bijvoorbeeld financiële zaken. Daar helpen we ze ook mee”, vertelt Annet verder. ,,We begeleiden mensen overigens ook individueel al zij daar behoefte aan hebben”. Medewerkers die mantelzorgers zijn ondersteunen binnen een organisatie is belangrijk. De organisatie kan hen helpen om een moeilijke periode door te komen en voorkomen dat ze uitvallen voor het team. ,,Het is daarom belangrijk dat er aandacht is voor mantelzorg en dat het besproken kan worden op de werkvloer, in je team en met je manager. Ze kunnen me altijd eens uitnodigen om dit toe te lichten in een werkoverleg”. Er is nog een voordeel aan het aandacht geven voor mantelzorg: Medewerkers van de Hartekamp Groep zorgen voor cliënten van wie de naasten-familie in zekere zin ook mantelzorgers zijn. Als de medewerker bekend is met mantelzorg, krijgt hij ook oog voor de situatie van de familie.

,,Tien november is het de Dag van de Mantelzorg. Binnen de Hartekamp Groep wordt daar altijd aandacht aan gegeven.”
Vanuit Tandem maken wij daar dit jaar een week van de mantelzorg van. In de week van 9 tot en met 13 november bieden we via de website allerlei workshops, lezingen en activiteiten aan.” Annet:,,Meld je aan als je mantelzorger bent. Je hoeft dit niet alleen te doen!”

Ben jij mantelzorger en kan je wel wat hulp en adviezen gebruiken? Dan kan je een afspraak maken met Annet Hilgersom van Tandem: a.hilgersom@tandemmantelzorg.nl.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties