Bij deze therapie wordt muziek als middel gebruikt om bijvoorbeeld je emoties te leren uiten. Ook kan de muziek je helpen ontspannen. Door muziektherapie kun je je veiliger gaan voelen. Je leert beter met angst omgaan. En het helpt je tot rust te komen. Ook kan het je helpen je beter te concentreren. We hebben verschillende instrumenten en werkvormen. De keuze hangt af van jouw interesse en mogelijkheden. Samen zoeken we naar de manier die het best bij jou past. En je het beste helpt.

De gedragsdeskundige of (huis)arts kan je doorverwijzen naar muziektherapie.
De muziektherapie wordt individueel geboden of in kleine groepjes.

De vakgroep richt zich met name op:

 • kinderen, jeugd, volwassenen en ouderen
 • cliënten met een intensieve en complexe zorgvraag
 • cliënten waarbij sprake is van een ontwikkelingsachterstand door gemiste kansen en hechtingsproblematiek
 • informeren, coachen en begeleiden van collega’s en netwerk over de inzet van muziek
 • jeugd, volwassenen en ouderen met neurologische aandoeningen, dementie, depressie, ASS, angststoornis of andere problematiek.

Aanvullend aanbod

Daarnaast kun je via een lidmaatschap (abonnement of strippenkaart) diverse muziekprogramma’s volgen. Hiervoor is geen verwijzing nodig. Dit valt onder het aanvullend aanbod en dit betaal je als cliënt zelf. Zie ook de pagina wie betaalt wat.
Interesse? Stuur een mail naar muziektherapie@hartekampgroep.nl.

 • Muziektherapie Aanvullend
  Voor cliënten die hun vaardigheden of geleerde doelen willen behouden/onderhouden en bij wie muziek maken en luisteren een positieve invloed heeft op het algemene welzijn. Alle vormen van muziek kunnen aan bod komen zoals improvisatie, uitoefenen van een muziekinstrument en luisteren naar muziek en worden aangepast op jouw behoefte en niveau. De muziektherapie kan individueel of in groepsverband worden afgenomen.
  Eén sessie van 60 minuten per keer (45 minuten cliënttijd en 15 minuten overdracht).
 • Muziek Bandrepetitie en coaching
  Voor cliënten die vaardig zijn in het bespelen van een instrument óf vaardig willen worden in het bespelen van een instrument zoals (bas)gitaar, drums, piano en/of zang. De maandelijkse bandrepetitie vindt plaats in een kleine groep van maximaal 4 cliënten en vindt doorgang bij genoeg animo. Het lidmaatschap is per maand.
 • Muziek Workshop cliënt (individueel)
  Voor cliënten die willen kennismaken met het spelen op de gitaar of piano.  Ervaring is niet nodig.
  Er is een aangepaste gitaar aanwezig indien gewenst. Het is een individuele workshop en het bestaat uit 8 lessen van één uur.
  Let op! Interesse in een pianoworkshop? Dat kan alleen op het Hartekamp terrein in Heemstede.
 • Wensaanbod muziektherapie
  Andere vragen of wensen? Neem dan contact op met muziektherapie@hartekampgroep.nl en dan gaan we samen kijken wat mogelijk is. Denk bijv. aan het organiseren van een feest met live muziek op een woonlocatie, een muziekuurtje ter ontspanning en activatie of een oud Hollands uurtje. We zijn per uur in te huren.
 • Workshop voor begeleider(s)
  Kennismaken met het beoefenen van de gitaar voor begeleiders. Ervaring is niet nodig. Je leert hoe je de gitaar kunt inzetten op de groep. Afhankelijk van je niveau leer je de beginselen van het gitaarspel of hoe je je spel kunt finetunen. De workshop bestaat uit 8 lessen van één uur. Liever een workshop in een groepje? Dat is mogelijk voor 3-6 deelnemers. Bij interesse graag contact opnemen via muziektherapie@hartekampgroep.nl.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties