Op zoek naar wat wél kan

Janneke Sipkes startte in 1994 bij de Hartekamp Groep en heeft met veel verschillende groepen gewerkt. De eerste jaren stond Janneke op groepen met cliënten met hoger niveau, maar toen ze eenmaal op een groep terecht kwam met laag niveau, voelde dat voor haar als thuiskomen. Ze heeft er dan ook heel bewust voor gekozen om te blijven werken met cliënten met een complexe, meervoudige beperking. Sinds 2016 werkt ze op het Bosuilplein 6-7 in Heemstede. Sommige cliënten van deze woning kent zij al langer, omdat zij naar het Bosuilplein zijn verhuisd van een locatie waar Janneke eerder werkte. Marie-Louise is daar één van.

Janneke:

“Marie-Louise en ik kennen elkaar al 25 jaar. Onze band voelt als een vriendschap, maar dan net even anders. We hebben namelijk de grootste lol en doen alles samen. Er is natuurlijk wel een afhankelijkheidsrelatie tussen ons. Ze is fysiek heel kwetsbaar. Daardoor is zij volledig afhankelijk van mij en de andere begeleiders van de groep. Toch zijn wij gelijkwaardig. Ik verzorg haar en zij laat mij haar verzorgen. Dat zij mij dit toevertrouwt, vind ik een groot compliment. Ik probeer haar dan ook zo veel mogelijk te laten genieten van de momenten dat ik haar verzorg. Dit doe ik door van ieder moment een beleving te maken. Tijdens het aankleden strijk ik bijvoorbeeld over haar arm, zodat zij weet dat ik haar mouw ga aantrekken. Op deze manier ‘overkomt’ het haar minder. Ondertussen kan zij ondeugend zijn door met haar handen precies in de weg te gaan zitten. Hier kan zij ontzettend om lachen, daar geniet ik ook weer van. Juist deze eigenheid vind ik zo mooi. Ik voel haar dankbaarheid dat ze zichzelf mag zijn bij ons. Vanuit deze dankbaarheid ga ik iedere dag hand in hand met haar op zoek naar wat wèl kan. Dit doen mijn collega’s en ik bij alle cliënten met wie wij werken. Iedereen verdient namelijk persoonlijke aandacht en onvoorwaardelijke liefde, wat zijn of haar beperking ook is.”

Wil jij cliënten ook graag de persoonlijke aandacht bieden die ze verdienen? Neem dan nu een kijkje op onze vacaturepagina.

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties