fbpx

Wesley maakt graffiti tijdens corona

We horen veel wat corona aan nare situaties met zich meebrengt en dat is ook heel goed te snappen want ineens is alles anders. Maar er gebeuren ook hele mooie en bijzondere dingen. Zoals bij Wesley. Wesley woont in het Veer 11 op het Harteheem terrein in Heemskerk. Wesley is een zeer creatieve jonge met een licht verstandelijke beperking (LVB) die al vaker vertelde over zijn voorliefde voor graffiti en dat hij dit vroeger vaak deed. Voor de corona crisis werkte hij bij het Steenhouwerskwartier en het grafische atelier van WIM. Op beide plekken deed hij veel met zijn creativiteit maar niet echt met graffiti. Nu hij dagbesteding aan huis krijgt is het plan ontstaan om aan de slag te gaan met zijn liefde voor graffiti. Kijken naar wat wél kan.

Het begon met het opknappen van zijn kamer en vervolgens gingen we aan de slag op canvassen. Al snel werd duidelijk hoe groot zijn talent wel niet is en hoe fijn hij het vindt om deze kant van zijn creativiteit in te zetten. Tijdens het maken van zijn graffiti stukken praten wij veel over wat de corona tijd met hem doet. Hij benoemde dat het lekkere aan deze tijd is dat hij ’s ochtends niet hoeft te haasten, rustig aan op kan starten maar dat het niet zien van zijn familie en vrienden hem best zwaar valt. Al die regels zijn ook moeilijk te begrijpen en naar buiten gaan is niet alleen gezellig. ,,Maar ook nodig om even tot rust te komen”, legt hij uit.

Al snel wordt door meer mensen gezien hoe mooi het is wat hij maakt. Bestellingen beginnen mondjesmaat binnen te druppelen. Hij spuit telefoonhoesjes voor de begeleiding, maakt tekeningen in opdracht van zijn huisgenoten en ontwikkelt zijn kunst steeds verder. Wesley is een zeer behulpzame en zorgzame jongeman. Dit wist nog niet iedereen van hem. Want hij kon, wanneer hij thuis was, best wel schoppen tegen de regels en was hij vaak moe van 5 dagen werken.

In deze corona tijd waarin iedereen thuis werkt en woont, er geen visite komt en ze het met elkaar moeten doen, leren ze elkaar nog beter kennen. De crisis is ook vaak spannend en dit maakt dat de bewoners en de begeleiders naar elkaar toe trekken. Het mooie hieraan is dat de ware aard van o.a. Wesley heel duidelijk naar voren komt. Prachtig om te zien hoe hij zijn huisgenoot K. helpt met eten, E. helpt bij het rustig worden en met huisgenoot C. stoeit als een grote liefdevolle broer.

Nu, een paar weken verder, gaat alles wat Wesley maakt aan kunst als warme broodjes over de toonbank. De schuur in de tuin is versierd met zijn graffiti kunst. Iedere kamer in Veer 11-13 heeft wel iets hangen van hem. Hij weet het zeker: Dit is wat hij wil blijven doen. Er is voor hem een plek in de schuur gecreëerd waar hij rustig aan zijn bestellingen werkt en er is een heuse bestellijst samengesteld. Wat mooi dat een moeilijke tijd ook zoveel moois met zich meebrengt. Wil jij ook een mooi kunstwerk van Wesley en ben je benieuwd naar wat hij allemaal al gemaakt heeft? Hieronder een klein kijkje in zijn werk. Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar veer11@hartekampgroep.nl en deel met Wesley wat je wil qua canvas maat, ideeën en kleuren.

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties