Succesvolle Open Monumentendag

1 4 september 2023

De dienstmeid en het kamermeisje heten de gasten welkom bovenaan het bordes en in de tuin vertelt de tuinman over de geschiedenis van het landgoed Hartekamp. Vrijwilligers van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) geven rondleidingen aan nieuwsgierigen die op zaterdag 9 september van de gelegenheid gebruik maakten om het landhuis van binnen te bekijken. Ondanks de hoge temperaturen kwamen honderden mensen tijdens Open Monumentendag de Hartekamp bezoeken.

Expositie 70 jaar Hartekamp Groep
Er was veel meer te doen en te zien. In drie zalen was een presentatie op een scherm te zien met vele foto’s uit de historie van de Hartekamp Groep. Bij veel (oud)medewerker was dit aanleiding om vele herinneringen op te halen. In de balzaal was een expositie ingericht met 14 uitvergrote foto’s op schilderezels. Mensen vergaten door de foto’s om omhoog te kijken en het cassetteplafond te bewonderen.


Ook voor cliënten was er een rol weggelegd. De ervaringsdeskundigen vertelden over hun werk in de theetuin. In diezelfde tuin zorgden de mensen van de bakkerij van de Ruyterlaan voor koffie en heerlijk gebak. Ze hebben veel proefdoosjes van hun lekkernijen verkocht. De kunst van de cliënten van Hart Werk en Kunst had een prominente plek gekregen in de centrale hal en de Gouden Zaal. De horeca in de orangerie was geopend en op de boerderij konden kinderen de cavia’s en de konijnen voeren.

Het was een prachtige dag en we bedanken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Tot volgend jaar!

 

 

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties